Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Az összefogással nyert Bezi

A ravatalozót és a játszóteret tudták fejleszteni a helyiek.
A ravatalozót fejlesztették és a játszóteret bővítették a közelmúltban Bezin. A faluért tevékenykedő egyesület pályázott és nyert támogatást LEADER-forrásból a két beruházásra. Összesen hárommillió forintot költhetett el az Összefogás Beziért Egyesület.

Bősze Kornél, a község polgármestere elmondta: jelenleg huszonnyolc általános iskolásuk és tizenhét óvodásuk van. A gyerekek sok időt töltenek a játszótéren, ahol már időszerű volt a felújítás és új eszközök beszerzése.

– Az egyesület előző vezetősége nyújtotta be a végül sikeres pályázatot, amiért ezúton is köszönetet mondok Németh Bélánénak, a szervezet korábbi elnökének – fogalmazott Bősze Kornél. Mivel ez még 2009-ben történt, az akkori anyagköltséggel számoltak. Ez viszont most, évekkel később már nem volt elég, a fejlesztéseknek mindössze hatvanöt százalékát fedezte. A hiányzó összeget önerőként biztosítottuk.

Szalai Regina is örömmel használja a játszótér új játékait.
Szalai Regina is örömmel használja a játszótér új játékait.


A ravatalozó bővítése is régi tervünk volt, hiszen az épület nem rendelkezett előtetővel. Ez is elkészült, így ma már rossz időjárás esetén is méltóképpen lehet a szertartásokat elvégezni. A pályázat készítése és megvalósítása jó példája egyébként a helyiek összefogásának, amiért a mostani vezetőséget is elismerés illeti.

A bezi polgármester a további elképzelések között említette meg a tűzoltó-egyesület eszközállományának fejlesztését. Erre a célra is pályázatot nyújtottak be, várják az eredményhirdetést. Tervben van a temető kerítésének felújítása, a belterületi utak állapotának javítása, ám ezek is mind az anyagi helyzeten, a megfelelő pályázatokon múlnak majd. A községvezető örömmel számolt be arról, hogy falujuk ma is vonzó a vidékiek előtt, nyilván Győr és a munkahelyek közelsége miatt.

Többen vettek már családi házat a községben és az önkormányzati telkekre is mindig van érdeklődő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hősi halottra emlékeztek Kapuváron

A Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a család tagjai a koszorúzták meg Horváth Imre… Tovább olvasom