Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Az összefogás gyümölcse

Több, mint hét és fél millió forintból újították fel Páliban a polgármesteri hivatalt és az orvosi rendelőt.
Tegnap délután Áder János, a térség országgyűlési képviselője és Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke is részt vett azon az ünnepségen, amit Páliban rendeztek a felújított polgármesteri hivatal és orvosi rendelő átadása alkalmából.

Táplálni a reményt

Póczik András polgármester köszöntője után Áder János mondott beszédet. Egyebek mellett kifejtette: „Az, hogy ma itt, Páliban van mit ünnepelnünk, alkalmas arra, hogy tovább táplálja mindannyiunkban a reményt. A reményt, hogy az összefogás, legyen az egy megye, egy település összefogása, még a nehéz időkben is megtermi gyümölcsét. A mai hivatalátadás nem jöhetett volna létre, ha alapja nem az őszinte segítő szándék, a gondok kölcsönös megértése, a megoldások közös keresése."

Pénz pályázaton

Az ünnepségen közreműködött a Páli Dalkör és Szalai Rita általános iskolai tanuló.
A felújítás tavaly kezdődött a nyílászárók cseréjével, női és férfi vizesblokk, továbbá az orvosi rendelőben vizsgáló kialakításával, akadálymentesítéssel, tárgyalólétesítéssel. A 2004. évi költség 5,5 millió forint, ebből 2 milliót Céde-pályázaton nyertek, 3,5 millió saját forrás.
Idén az épület külső hőszigetelését és színezését végezték el. Teki-pályázaton 1,5 millió forint támogatást kaptak.

Be nem tartott ígéretek

Ezt követően Áder János a kultúrházban aktuálpolitikai kérdésekről tartott tájékoztatót. Többek között beszélt az adóemelésekről, a munkanélküliség növekedéséről, s arról, hogy az ígéretek ellenére nem lett ingyenes a tankönyv és az utazás a diá-

koknak. Mint fogalmazott, katasztrofális mértékben emelték a gyógyszerek árát és az ötödik gázáremelésen vagyunk túl. A képviselő a továbbiakban kérdésekre válaszolt. Például arra, hogy ha megszűnik az iparűzési adó, a kieső háromszázmilliárd forintot az önkormányzatok részére biztosítani kell a kormánynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna és Dör szorosabban

Többek között önkormányzati ingatlanok hasznosításáról döntöttek a csornai képviselők. Tovább olvasom