Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Az orvosi rendelő megújul, az óvodára még nincs forrás Farádon

˝Kis lépésekkel ugyan, de haladunk előre˝, jellemezte portálunknak települése mindennapjait Tompos Béla, Farád polgármestere.

Készülnek az orvosi rendelő felújítására, óvodaépítésre viszont továbbra sincs forrásuk.

Tompos Béla nagy eredménynek tartja a kisebb összegű, de Farádon jelentősnek számító fejlesztéseket. Ilyen például ötven hulladékgyűjtő edény kihelyezése a közterületekre. Kilencszázezer forintot költöttek erre a célra. Nagyobb beruházás lesz az orvosi rendelő felújítása. A sikeres pályázatról a napokban kapták meg a hivatalos értesítést.

– Megbízható tempóban halad a járdák építése a faluban – jegyezte meg a polgármester. – Tíz utcát érint a munka, több mint tizenötmillió forintot fordítunk rá. Két utcánkra készülnek a burkolatfelújítási tervek, két utcában padkát alakítunk ki, egy harmadikban kavicsréteggel tesszük rendbe a felületet. A közelmúltban készült el az evangélikus templom előtti dísztér. A gyülekezettel együttműködve az önkormányzat is kivette részét a munkákból.

Az orvosi rendelőre harmincötmillió forintot költhet az önkormányzat. Tompos Béla szerint időszerű a felújítás.
Az orvosi rendelőre harmincötmillió forintot költhet az önkormányzat. Tompos Béla szerint időszerű a felújítás.

A jövő beruházásairól szólva elsőként említette meg az orvosi rendelő felújítását. Pályázaton 31,8 millió forintot nyert a község a regionális fejlesztési tanácstól. Ehhez 3,3 milliót tesznek hozzá önerőként.

Megoldják a fizikai és az infokommunikációs akadálymentesítést. Parkolót építenek, babakocsi- és kerékpártárolót. Felújítják a külső homlokzatot, szigetelik a falakat és korszerűsítik az infrastruktúrát is. Az összeg harminc százalékából a rendelő felszerelését fejleszthetik.

Régi terve az önkormányzatnak ravatalozó építése a katolikus temetőben. Egyelőre keresik a megfelelő pályázati kiírást a forráshoz.

Tervezetek már készültek, de egyelőre az épület pontos helyét sem jelölték ki. Ugyanígy az óvodaépítés is napirenden szerepel. Az önrészt biztosítani tudnák, de forrást nem sikerül találniuk. A polgármester már többször elmondta: a felújítására nem érdemes költeni. Száznegyven esztendős az épület, az önkormányzat évente néhány százezer forintot költ rá, de csak belül. Kívül azért nem, mert azzal a hibákat csupán eltakarnák. Várják tehát, hogy a nagyszabású beruházáshoz támogatót találjanak.

Olvasóink írták

  • 2. vargidli 2010. július 21. 21:41
    „Az új járda az Erzsébet utcában már puposodik, mozog ! Jó lenne ellenörizni a munkák minőséget!”
  • 1. Tavaszanyó 2010. július 21. 08:04
    „Polgármester úr!
    Ne tartozzon Csornához az Óvoda és akkor lesz pénz, lehet pályázni. Elég az ámításból. Farád SZÉGYENE az Óvoda épülete, ahol 70 gyerek tölti a mindennapjait. A legkisebb falvak, ahol talán 10 gyerek ha van sokkal többet tesznek és áldoznak érte! ÉBRESZTŐ!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvízkezelés: három település társult

Csorna, Bősárkány, Farád - Szennyvízkezelési társulást hozott létre a három település. Tovább olvasom