Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Az országos élmezőnyben

Szegeden, az országos Martin György Néptáncfesztiválon járt a Kapuvár néptáncegyüttes a közelmúltban. A szakmai zsűri a Szegedi Nemzeti Színházban a csoport előadásmódját dicsérte.
illusztráció
A háromnapos rendezvényre előzetes nevezés alapján hívták meg az együtteseket, és az eddigi munkájuk alapján válogatták be a közel húsz csoportot, köztük a kapuvárit.

Csitei Gábor, az együttes vezetője elmondta, a gálafellépésen kívül a három nap alatt több táncházon vettek részt, megismerkedtek Szegeddel és vízi vetélkedőn is bizonyították a táncosok rátermettségüket. A fesztiválnak a Szegedi Nemzeti Színház adott otthont.
A kapuvári csoport Simon András Szokások farsangban Kapuvárott című koreográfiáját mutatta be. A táncosok elmondása szerint a színpadi technika – világosítás, hangosítás – csodálatos volt, a rendezők valódi táncszínházi körülményeket teremtettek. A gálán a dunaszerdahelyi Cseh Tamás és zenekara húzta a talpalávalót.

A produkciókat neves szakmai zsűri értékelte: Felföldi László, az MTA zenetudományi intézetének néptánc-osztályvezetője; Diószegi László, a Martin György Néptáncszövetség elnöke; Ratkó Lujza, a táncművészeti főiskola tanára; Zsuráfszki Zoltán, a Budapest táncegyüttes koreográfusa és Pál László felvidéki népzenész.

A zsűri elismeréssel szólt a kapuváriak műsoráról, dicsérték a csoport előadásmódját, önazonosságának kifejezését.
A műsor színvonalát emelte, hogy eredeti viseletben léptek színpadra Kapuvár néptáncegyüttesésnek tagjai.

A sikeres együttes további fellépései

A Kapuvár néptáncegyüttes július 25-én az expón, 27-én az Anna-napi vigasságokon lép fel. Augusztusban a csoport Szicíliába utazik. Szeptember végén pedig Bagon, az országos hagyományőrző találkozón szerepel, amelyet a Muharay Elemér népművészeti szövetség szervez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A másfél milliárdban benne van a Rába-csapolás?

Rába Szövetség létrehozásán gondolkodnak a folyó melletti települések vezetői. Reményeik szerint a… Tovább olvasom