Kisalföld logö

2017. 04. 29. szombat - Péter 4°C | 13°C Még több cikk.

Az önkormányzatoknak joguk van a beruházástól elállni

Egy új és önálló kerékpáros-pihenőre kifizette volna az önrészt Dénesfa a kistérségi munkaszervezet vezetője szerint.
– Nem 370, hanem 570 méter annak a már folyó beruházásnak a mérete, mellyel a dénesfai polgármester példálózott – mondta Hámori György, Kapuvár polgármestere, reagálva a tegnap megjelent, Lábaspajta nem épül 7 millióért című írásunkból Takács Lajos polgármester szavaira. – Kapuvár esetében húszmillióból 570 méter hosszban, 3,6 méter szélességben járda és kétsávos kerékpárút épül – fogalmazott a kapuvári polgármester.

– A Kapuvár–beledi Kistérség Többcélú Társulása konzorciumi partnerként részt vesz az Aktív turisztikai pályázatban. Dukai Tibor, a kistérség munkaszervezeti vezetője hangsúlyozta, a polgármestereket folyamatosan tájékoztatták a pályázattal kapcsolatos információkról, így a várható költségekről, az önrész összegéről. Dukai Tibor szerint a konzorcium vezetőpartnere a közbeszerzést szabályosan lebonyolította.

A győztes pályázó egy budapesti és soproni cégből álló konzorcium lett. A munkaterületeket a kivitelezőnek átadták, ekkor a polgármesterek észrevételt nem tettek. – Később Takács Lajos sokallta a települését érintő önrész összegét, azonban szóban úgy nyilatkozott, ha falujában nem a meglévő építmény bővül, hanem egy új kerékpáros-pihenő, akkor hajlandó a költségvetésben szereplő önrészt megfizetni – mondta Dukai Tibor. Kifejtette még, a programban részt vevő önkormányzatoknak joguk van a beruházástól elállni.

– Ha Dénesfa önkormányzata úgy határoz, hogy kilép a turisztikai projektből, helyette több önkormányzat már jelezte, szívesen részt venne a programban.

Olvasóink írták

 • 4. mokus_hu 2011. szeptember 22. 22:58
  „Olvastam az újságcikket, olyannyira megtetszett, hogy gondoltam megosztom az ország más részein élő több száz ismerősömmel. Ez a cikk azonban tartalmilag sem ugyanaz, mint a nyomtatott verzió, inkább egy agymosottaknak való, dögunalmas, semmiről sem szóló valami lett belőle. Van pár tippem, hogy miért.”
 • 3. háté 2011. szeptember 22. 20:27
  „Már tegnap reklamáltam, de semmi reagálás.
  Lenyúlják a pénzeket, minden támogatásnál hülyére veszik ékes szóval az embereket, lehet lakóközösség, önkormányzat , bármi. - persze a kivitelező az előre megállapítva.
  Lásd Győr eus- beruházásait! - kijár jól mindenhol? - a bank, a fővállalkozó, a hatalom!”
 • 2. Aci 2011. szeptember 22. 18:18
  „Én is remélem felkerül a cikk. Az újságban a címlapon volt, vajon ide miért nem került fel?”
 • 1. oslako 2011. szeptember 22. 11:44
  „Tisztelt Kisalföld! On-line olvasóként szívesen elolvasnám eme cikk előzményeit , várható hogy az is felkerül a portálra?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil műhely

Az elmúlt hét végén pedagógusokból, civilekből megalakult a Rábaközi Civil Műhely Egyesület. A… Tovább olvasom