Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Az önkormányzati érdekek érvényesítéséért

Szombaton Csornán megalakult a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség megyei önkormányzati tagozata. A jelenlévők elnököt és négy alelnököt is választottak. Az év végéig megalakulnak a választókerületi tagozatok is.

A szombati alakuló ülésen Széles Sándor, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség önkormányzati tagozatának elnökségi tagja, a rendezvény előkészítője elmondta: idén az önkormányzatoknak nehéz körülmények között kell gazdálkodniuk, jelentős forráshiánnyal küzdenek. A helyzet szerinte jövőre tovább romlik, az eladósodás mértéke növekszik. A Fidesz, látva a problémát, a tagozaton keresztül kívánja segíteni a megyei és a települési  önkormányzatok munkáját. 

A megyei tagozat megalakulása után az év végéig a választókerületekben is megalakulnak az önkormányzati tagozatok. Ezek tagja lehet minden  önkormányzati képviselő, polgármester, alpolgármester, illetve külső bizottsági tag. Ám aki a munkában részt kíván venni, annak be kell lépnie a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségbe.

A csornai tagozat elnökévé Szalay Imrét, Bősárkány polgármesterét választották, akinek a munkáját négy alelnök segíti. Szalay Imre úgy véli, hogy az önkormányzatok érdekérvényesítése  jelentéktelen. Ennek egyik bizonyítéka, az 1994-es normatívát alapul véve, 2002-ben reálértékben  csak 64 százalékot kaptak. Évről évre növekszik az önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok száma, csakúgy, mint az általuk benyújtott támogatási igény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megelőzés a legjobb gyógymód

A Kapuvári Családsegítő Intézet szakmai rendezvényén a drogfogyasztás és szenvedélybetegségek… Tovább olvasom