Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Az önkormányzat visszavonta a megnyert pályázatot

Kapuvár - Hetvennégymillió forintot költött a helyi utcák javítására a kapuvári önkormányzat. A Sport utca megnyert pályázatát viszont visszavonta a városháza, forráshiányra hivatkozva.

A nagy forgalmú utca felújítása legkorábban jövőre kezdődhet.

A megpályázott tízmillió forint helyett csak nyolcat nyert a kapuvári városháza a település egyik legforgalmasabb utcája, a Sport utca javítására. A megnyert pályázatot – forráshiányra hivatkozva – a legutóbbi testületi ülésen visszavonta az önkormányzat, így az utca felújítása legfeljebb jövőre kezdődhet el.

– A város ebben az évben hetvennégymillió forintot költött a kapuvári utak felújítására – mondta Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője. A Margit híd utca Damjanich és Szent László utcák közti szakasza 6,5 millióba, a Szigethy Attila utca déli szakasza 2,8 millió forintba, a Petőfimajor bekötőútja pedig 4,5 millió forintba került. A Hunyadi utca Széchenyi és Táncsics utcák közti szakaszára 8,5 milliót fizetett az önkormányzat, míg a Rába sor Magyar és Kölcsey utcák közti szakaszának javítása 5,1 millióba került.

Az idei év legnagyobb útjavítása a Bercsényi utcában történt, melynek szinte teljes újjáépítésére 46,6 milliót fizetett a város. Ebből tízmillió volt a pályázott összeg. Minden más javítás a helyi költségvetést terhelte.

A Bercsényi mellett a Sport utca az egyik legforgalmasabb gyűjtőútja a városnak, hiszen a személygépkocsik és a teljes buszforgalom is ezen bonyolódik. Javítása már aktuális lenne, ezért az önkormányzat pályázott is a felújításra. A várt tízmillióból azonban csak nyolcat kaptak, az utca bekerülési költsége pedig 35 millió forintra rúg. A pénzből két új réteget, szegélyt és komplett vízelvezetést kapott volna az utca, ám az önkormányzat források híján visszavonta a pályázatot. Növelte a költségeket az is, hogy az építési hatóság a jelenlegi hat- helyett hétméteres szélességet írt elő az utcára. Vertetics István elmondta, csökkentett műszaki tartalommal – egy új réteg és csak részleges vízelvezetés –, de jövőre, a költségvetés függvényében várhatóan újra ˝nekifutnak˝ a Sport utca felújításának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyes a kép a zöldségpiacon

A burgonyapiac beállt, a káposzta felvásárlási ára elfogadható. A paprikaértékesítés zavartalan, a… Tovább olvasom