Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Az önkormányzat segít: a pénz nem állhat a munka útjába

Munkavállalói támogatásról döntött a sobori képviselő-testület. A néhány tízezer forinttal a munkába állás és az első fizetés közti anyagi nehézségeket próbálják áthidalni.

A sobori önkormányzat munkavállalói támogatással segíti a helybelieket. A néhány tízezer forintot azok kaphatják meg, akik munkanélküliként helyezkednek el. A polgármester szerint a munkába állás költségeit fedezi ezáltal az önkormányzat.

Nemes László a Kisalföldnek elmondta: tapasztalata szerint sokaknak gondot okoz, hogy megvásárolják például az első bérletet, hiszen azt csak utólag térítik meg a cégek. Vagy éppen elutazzanak a jelentkezésre.

Nemes László
Nemes László
– Természetesen nem az ügyeskedőknek akarunk lehetőséget adni – fejtette ki a községvezető. – Azoknak jár a támogatás, akik munkanélkülivé válásuk után azonnal, tisztességesen keresik az új munkahelyet. Tehát a törekvőket, az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülőket segítjük. Azt szeretnénk, ha néhány tízezer forint nem lenne akadálya az elhelyezkedésnek.

Azoknak a soboriaknak, akik igénybe szeretnék venni a lehetőséget, kérelmet kell kitölteniük. A feltétel, hogy érvényes munkavállalói szerződéssel rendelkezzenek. Az önkormányzat garanciát is kér. A polgármester megjegyezte: ha valaki nem huzamosabb ideig marad munkahelyén, a támogatást az utolsó fizetéséből köteles visszafizetni a község kasszájába.

– Ez a fajta támogatási forma talán egyedülálló, talán példa lesz más településeknek is – tette hozzá. – Az önkormányzatoknak is az a jó természetesen, ha minél kevesebb a munkanélküli a faluban. Mi így szeretnénk segíteni azokat, akik keresik a megoldást és dolgozni akarnak.

Soboron egyébként más módon is segíti az elhelyezkedést az önkormányzat. Nemes László megemlítette: kifejezetten jó a kapcsolatuk a téti Sokoró-üzemmel. Amikor munkaerőigénye van a vállalatnak, jelzik a település vezetőinek. Eddig nyolc-tíz sobori helyezkedett el Téten.
– A lehetséges munkavállalókat külön is értesítettük a lehetőségről. Ők itt, Soboron tölthették ki a jelentkezési lapot, a felvételi bemutatkozásra pedig a falubusszal ingyen vittük el őket. Ugyanilyen jó a kapcsolatunk egyébként a szanyi Interfával is. Azt hiszem, egy önkormányzatnak, egy települési vezetőnek kötelessége, hogy így is a helyiek mellé álljon – jelentette ki Nemes László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A Tescónál sem bolondok˝

Papp József volt csornai polgármester a Csukás-pálya értékesítésével kapcsolatban tett… Tovább olvasom