Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Az önkormányzat saját szállója

A kétszobás „fogadót” pályázati támogatással és a helybeliek segítségével alakították ki egy eddig kihasználatlan, községi épületben.
Strandröplabdapályát, konditermet és kétszobás vendégszállót alakított ki a dénesfai önkormányzat 3,7 millió forintból, pályázati támogatással. A beruházáshoz mintegy egymillió forint értékű társadalmi munkával a helyiek is hozzájárultak.

Nagy Attiláné, a körjegyzőség műszaki vezetője a Kisalföldnek elmondta: a szakminisztérium népegészségügyi pályázatára készítették el a település egészségtervét. Ebben foglalták össze a tervezett fejlesztéseket, amelyeket a tárca támogatásra méltónak talált.

– A beruházások költsége 3,7 millió forint volt, amit a minisztérium a maximálisan nyerhető 2 millió forinttal támogatott – mondta Nagy Attiláné.

– A dénesfaiak ehhez mintegy egymillió forint értékű társadalmi munkával járultak hozzá, a többit az önkormányzat a költségvetésből állta. Az összefogás és a sikeres pályázat eredményeként elkészült a konditerem a postának is helyet adó épületünkben. A strandröplabdapálya a helyi fiatalok kérése volt, ezt a polgármesteri hivatal udvarán alakítottuk ki. A vendégszálló egy többfunkciós önkormányzati épület eddig kihasználatlan részében kapott helyet. Az idegenforgalomra, a falusi turizmusra alapozva gondoltuk úgy, hogy szükség van rá.

A vendégszálló rendelkezik két hálóhelyiséggel, akadálymentesített vizesblokkokkal, konyhával. Mivel az épületben található az óvoda és az iskola melegítőkonyhája, a vendégek étkeztetése is megoldható. Az átalakítás 1,9 millió forintba került.

Takács Lajos, Dénesfa polgármestere a beruházással kapcsolatban megjegyezte: a községnek németországi és erdélyi kapcsolatai vannak, vagyis gyakran érkeznek vendégek a faluba. Az önkormányzat ezentúl kulturált körülmények között, saját szállójában helyezheti el a látogatókat. „A szálló berendezését még ki kell egészítenünk, ehhez megpróbálunk újabb pályázati támogatást igénybe venni, hiszen például egyetlen emeletes ágy a hozzá való matraccal és egyéb felszereléssel hetven-nyolcvanezer forintba kerül."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegények orvosát senki nem felejti el Csornán

Dr. Bartos Gábor 1902-ben Sopronban született a család ötödik gyermekeként. Orvosi tanulmányainak befejezése után 1927 és 1929 között Pécsen dolgozott. A legendás orvost 1929-ben nevezték ki Csornára községi orvosnak, melyről a korabeli lapok is beszámoltak. A pécsiek meg is siratták kedves doktorukat, aki nemcsak szaktudásával, hanem emberségével is iparkodott elősegíteni betegei gyógyulását. A csornaiak is hamar megszerették. Tovább olvasom