Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Az önkormányzat milliókat költ a parkokra Kapuváron

Kapuvár milliókat költ parkjai védelmére. Ám hiába az igyekezet, a rongálók újabb területeket találnak maguknak.

„A stílus maga az ember", tartja a mondás. Igaz lehet ez a rongálókra is. A minap Kapuváron a Hany Istók Kerékpáros Centrum parkjában ismeretlenek összetörték a park berendezéseit.

– A rongálók azonban ügyeltek a stílusra. Pezsgőt ittak, majd miután szomjukat oltották, összetörték a kezük ügyébe eső berendezéseket – tájékoztatott a központfenntartó cég ügyvezetője. Németh D. László hozzátette, az ilyen mértékű pusztítás először történt meg a kerékpároscentrum környékén.

– Úgy tűnik, a nagyobb rongálásokat végzők kiszorulnak a városközpontból, talán a város szigorúbb intézkedései nyomán – hangoztatta Budai Imre. Az alpolgármester elmondta, az önkormányzat legutóbb 1,8 millió forintból térfigyelő kamerarendszert telepített a városháza és a gimnázium sarkára.

Fő téri játszótér: A gyermekeket a kutyapiszoktól is védik.
Fő téri játszótér: A gyermekeket a kutyapiszoktól is védik.


– Az egyik a várkertet (városháza mögötti park) a másik pedig a Hősök parkját figyeli. Sajnos, mindkét helyszínen elszaporodtak a rongálások az utóbbi időkben – mondta az alpolgármester. A város központi parkjainak felújítása a több mint 600 milliós központi rehabilitációs pályázat keretében készült, ám azóta szinte minden hétvégén megesett valami csúfság ezeken a helyszíneken.

– Ha csak a legnagyobbakat vesszük, nemrég a várárok elektromos berendezéseit tették tönkre, a minap a ’48-as emlékművet rongálták meg, de minden hétre jut ezeken kívül is valami – hangoztatta Budai Imre.

A megelőzésre és védekezésre nagy hangsúlyt fektet a városháza. A családok körében kedvelt Hősök parkját – az ottani játszótérrel együtt – s a várkertet a kutyapiszoktól is védik július elejétől. Ugyanis kitiltották az ebeket ezekről a területekről. A várárokban továbbra is megengedett az állatok futtatása.

Hany Istók park: Előbb a pezsgő folyt, aztán erődemonstráció.
Hany Istók park: Előbb a pezsgő folyt, aztán erődemonstráció.


A városháza cége, a parkok felügyeletét ellátó Kapukom Kft. ügyvezetője mindehhez hozzátette, padokat tettek ki, lefestették a kiülőket, virágokat ültettek, a fákat metszették azért, hogy a pihenni vágyók minél szebb környezetben élvezzék szabadidejüket. – Az idén összességében 640 ezer forintot költöttünk a városközponti parkokra – jegyezte meg Németh D. László. Úgy tűnik azonban, a város „erős emberei" ellen nincs az a védelem és költség, ami visszatartó hatású lenne.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága ajánlat árokra Csornán

A nagy belvíz jelentős károkat okozott tavaly szeptemberben a csornaiaknak. Tovább olvasom