Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Az önerős beruházás sokkal olcsóbb

Önerős beruházásokkal fejlesztettek az elmúlt hónapokban Szilsárkányban. A polgármester úgy látja, minden szempontból hatékony ez a módszer. No és sokkal olcsóbb is.

Szilsárkányban október 12-én úgy döntöttek a helyiek, hogy Szalai Miklós folytassa a két évvel ezelőtt megkezdett munkáját. A polgármester 2012 novemberében időközi választáson került a település élére. A községvezető számos, tehát ciklusokon átnyúló fejlesztésről számolt be a Kisalföldnek.

A közelmúltban fejezték be például a Hősök szobrának rekonstrukcióját. Az emlékmű a 86-os főút mellett az évtizedek alatt igencsak leromlott állapotba került. Most felújították a szobrot, rendezték, parkosították, térkövezték a környezetét. Mindezt önerőből. A közelében a helyiek igénye szerint építettek egy buszmegállót is, szintén anyagköltségen, hiszen az önkormányzat munkatársa, Gulyás Tibor vállalta a kivitelezést. 130 méter hosszan járdát építettek a Dózsa utcában, ami szintén régi vágya volt az ott élőknek, a régi gyalogjáró ugyanis nagyon tönkrement. Az óvoda elhasználódott tetejét is sikerült lecserélniük, előtetővel kiegészíteniük. A munkával egy helyi vállalkozót bíztak meg. A gyerekek 1970-es években készült mosdóját is korszerűsítették, az egyik csoportszoba padlózatát pedig Póczik Zoltán felajánlásával sikerült felújítani.

A Hősök szobrát is önerőből újították fel a szilsárkányiak.
A Hősök szobrát is önerőből újították fel a szilsárkányiak.

Szalai Miklós polgármester megjegyezte: az óvodai fejlesztésekből társadalmi munkával vették ki részüket a helyiek. A polgármester a közelmúltban elvégzett munkák közül kiemelte még a Kossuth Lajos és a Szabadság utcák padkájának kiigazítását, amivel a burkolat állagmegóvását végezték el.

– Ezeket a beruházásokat sikerült önerőből, pályázati támogatások nélkül elvégezni. Helyi mesterek és segítők összefogásával oldjuk meg a feladatokat. Azt tapasztalom, hogy így sokkal hatékonyabban és egyszerűbben tudjuk a munkákat elvégezni, mint ha bonyolult eljárásokkal nehezítenénk a dolgot. Az sem mellékes természetesen, hogy sokkal olcsóbb a kivitelezés ezzel a módszerrel – tette hozzá Szalai Miklós.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjas Akadémia Csornán

A Városi Művelődési Központban hatodik alkalommal rendezik meg a Nyugdíjas Akadémia… Tovább olvasom