Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Az M86-osra Beleden 2011-ig várni kell

Beled - A kancelláriaminiszter szerint erős a kormányzati szándék az M86-os út építésére. Az új út egyik leágazója Belednél lenne. Az M86-os munkálatait Beled térségében 2011 harmadik negyedévére ígérik.
– Nagyon erős kormányzati szándék támogatja a 86-os számú főút mielőbbi korszerűsítését azért, hogy a térség gazdasági fejlődése szempontjából döntő fontosságú négysávos, gyorsforgalmú út megépüljön, csillapítva azt a már elviselhetetlen mértékű kamionforgalmat is, amelyet az út menti falvak lakossága kénytelen elszenvedni – jelentette ki Kiss Péter kancelláriaminiszter a minap Répcelakon a térség polgármesterei számára tartott fórumon. Hangsúlyozta: a kormány nem tekinti a 86-os főút fejlesztését helyi problémának, s a régió fejlesztése szempontjából kulcskérdésnek tartja.
A fórumon Boros Péter, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási igazgatója elmondta: a három megyét érintő 86-os számú főút vonalának egésze szerepel a Közlekedési Operatív Programban. A Szombathely–Csorna közötti 61 kilométeres szakasz M86-os néven kétszer két sávos, új építésű autóútként valósul meg. A 86-os főút teljes hosszának korszerűsítésére a Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretéből a régió számára rendelkezésre álló 160 milliárd forintból 100 milliárdot fordítanak.

A rendezvényen jelen lévő polgármesterek közül többen a lakosság türelmetlenségének adtak hangot. Elmondták, szeretnék, ha a kamionforgalom csillapítására addig is történnének hathatós intézkedések, míg a tervezett beruházások megvalósulnak. Ismét javasolták, hogy a kormányzat vezessen be útdíjat, az önkormányzatok pedig kaphassanak mobil sebességmérőket.

A 86-os főút Belednél: Várhatóan itt lesz a kevés rácsatlakozás egyike az M86-osra. Fotó: Turbók Attila

– Mind Répcelakkal, mind Hegyfaluval szemben abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Beledet nem érinti közvetlenül a 86-os főút nagy kamionforgalma – mondta a répcelaki tanácskozásról Tompáné Balogh Mária beledi polgármester. – Ugyanakkor több olyan beruházó ment el Beledből, aki a rossz közlekedési viszonyok miatt vitte máshová a termelést – mondta a településvezető. Hangsúlyozta: Beled elemi érdeke és fejlődésének záloga az újonnan megépülő út. A répcelaki találkozó újdonsága volt az is, hogy megtudtuk, a megépítendő négysávos autóút szabványai az autópályáknak is megfelelnek. Az M86-os munkálatai Beled és Répcelak térségében 2011 harmadik negyedévében kezdődnek és 2013 negyedik negyedévében adják át ezt a szakaszt.

– Beled számára több szempontból is előnyös az új út vonalvezetése, egyrészt majd egy kilométerrel távolabb megy el a nagyközség mellett (ennek a vásárosfaluiak és a rábakecöliek nem biztos, hogy örülnek), másrészt Csorna, Hegyfalu és Zsebeháza mellett Belednél lesz az új út egyik csomópontja, ami ösztönzőleg hathat a befektetők számára is – tette hozzá Tompáné Balogh Mária.

Olvasóink írták

 • 9. KLMD 2008. február 14. 12:48
  „Be kéne zárni a csorna-szombathely vonalat is! felesleges
  győrtől villamositani aztan nem kell az ic-nek 15 percet várnia csornán mozdonycserére.
  Az ilyen szar vonalak . na meg izraelből egy százalékos párton át pénzelt kormány miatt drága a vonatjegy és kevés a fizetés”
 • 8. Putyilov 2008. február 11. 13:22
  „20 perc???

  Csókos,én tegnap 47 percet vártam,mire eltötymörgött a szombathelyi sínbohóc.”
 • 7. HáTé 2008. február 10. 07:59
  „Rábacsanaktől Bősárkányig naponta kétszer teszem meg az utat, hogy eljussak a munkahelyemre és vissza. Mehetnék Pálitól Eneséig is, de minél többet "sunnyogok" a mellékutakon , annál nagyobb esélye van, hogy élve megúszom. Sokszor számolom a szembejövő kamionokat. 40 alatt csak a hétfői napokon volt. És szélvédőcserés a kocsi egy billencs által felvert kavicstól. A csornai vasúti átjáró már-már eléri a "hungarikum" státuszt, a maga 20 perces várakozási idejével, traffipaxával és nyomvályújával. Hogyan jutottunk Európába ilyen utakon, azt sosem fogom megérteni.”
 • 6. KLMD 2008. február 09. 20:37
  „csornán talán elkezdik 2011-re az elkerülőt, de oda sem kell, annyira büszekék voltak, hogy majd ´ide jön minden cég, mert közúti és vasuti csomopont..hat csak szivjak a levegot is meg a papp józsefüket aki a bizottságban sikeresen elérte, hogy a csornai korhaz tönkremenjen (mert ugye a varos soha nem fogja tudni visszafizetni a kotvenyeket sem), a kapuvári meg bezárjon.

  Az útról és másról:
  Ebből nem lesz semmi, ahogy az M85ből sem, az egész országban autópályák helyett gyorsforgalmi utak kellettek volna, a 4es metró helyett pedig kisföldalatti és már meg is lennénk.
  De egy normális országban az ilyen miniszterelnök lemond, a nagymamákat meggyilkoló és erőszakoló állati szintű (bocsánat az állatoktól) cigánybűnözőket pedig, akik sokszor gyerekkorúak és csornán vagy kapuváron a városban hőzöngenek már rég intézetbe dugják vagy ellátják a bajukat.

  De megcsinálják..i-gen-i-gen.!”
 • 5. bicós 2008. február 09. 18:25
  „Hát igen! Ami a 86-os, főutat illeti, az egy katasztrófális állapot. Gödrök, gödrök hátán, a nagy kamion forgalom miatt.Autóval úgyérezni, mintha taguton mennénk. Éjjel nappal, szünni nem akaró a forgalom. Az út másik felére alig lehet átjutni. Ha netán kerékpárra szeretnénk pattanni, és eljutni a közeli faluba, mert arra közelebb van, hát isten irgalmazzon a kamionoktól, mert szó szerint lesöpörnek az útról. Nekik a biciklis semmit nem jelent.Talán még azt sem vennék észre, hogy átmentek egy bicóson.Na sok sikert az újjáépítéshez! Ráfér.”
 • 4. truthteller 2008. február 09. 13:48
  „2211-ről van szó?
  Kíváncsi leszek, hogy M86 lesz előbb vagy M85 vagy esetleg M83?? Vagy egyik sem?!”
 • 3. beledi 2008. február 08. 23:27
  „2011,hol van az még!?”
 • 2. Baradlay 2008. február 08. 22:02
  „Mit iger a mai kormany,nincs jelentosege! A penz mar el van lopva!!Remelhetoen ok mar soha nem fognak
  kormanyozni!!! Ha lesz egy olyan uj kormany,akkot talan elkezdik 2011-ben!
  Sajnos ferko elopott mindent!”
 • 1. Putyilov 2008. február 07. 20:13
  „3000-re talán el is készül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mocorgós szentmise

Kapuvár - A Szent Anna- templomban az elmúlt hétvégén kezdődött az óvodások számára hirdetett… Tovább olvasom