Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Az iskola után Waldorf-óvoda nyitását tervezik

A két éve működő iskola után óvoda nyitását tervezi Győrsövényházon a Vadrózsa Waldorf Egyesület.

Második tanévét zárta a Vadrózsa Waldorf Iskola Győrsövényházon. Kiss Emília iskolaképviselő-igazgató elmondta: az elmúlt tanévben tanórán kívüli programokon keresztül ismertették meg a környékkel a Waldorf-pedagógiát. Szerinte ennek is köszönhető a növekvő érdeklődés, s hogy újabb osztály indul szeptembertől.

– Győrsövényház ideális feltételeket nyújt egy Waldorf-iskola működéséhez. Környezettudatos pedagógiai programunk megvalósításához minden lehetőség a rendelkezésünkre áll. Az iskolát körülvevő ősfás park kiváló játszóhely a kicsiknek. A nagyobbak saját kezűleg kialakított veteményeskertben ismerkedhetnek a kertműveléssel. Állat- és növényismereteiket a gyerekek a szomszédos lovardában és a Fehér-tónál szerzett tapasztalatokkal szélesíthetik – mondta Kiss Emília.

A Waldorf-iskolák általános és alapfokú művészetoktatási intézmények is egyben. A diákok heti tíz órában mélyülhetnek el a művészeti ágakban. A Vadrózsa-iskola művészetoktatása minősítési eljáráson esett keresztül a múlt hónapban. Valamennyi óralátogató kiválóra értékelte a tapasztaltakat.

– Hosszú távban gondolkodunk, szeretnénk tovább bővülni. Első lépésként Waldorf-óvoda nyitását tervezzük szeptembertől, ami alternatívát kínál azon szülők számára, akik a nevelés-oktatás új útjait keresik – jegyezte meg a szakember.

Csütörtökön 17 órától várják a Waldorf-óvoda iránt érdeklődő családokat (Győrsövényház, Gárdonyi u. 45.). Érdeklődni, jelentkezni telefonon is lehet a 06-30/309-1195-ös telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Iván-éji vigasság a vár előtt

Kapuvár - Szent Iván-éji vigasságot tartanak június 26-án szombaton a vár előtti parkban. Tovább olvasom