Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Az iskola nem, de az óvoda marad

Az iskola nem, Bogyoszló óvodája azonban maradhat. A létszámgondok megoldására a környező települések lépnek szövetségre egymással.
Sebestyén Katalin, Bogyoszló polgármestere szerint az úgynevezett iskolaügy feszültséget generált, embereket fordított szembe egymással a faluban, de mára talán csitul a vihar.

– A napokban farádi és potyondi kollégámmal aláírtuk azt a megállapodást, amely szeptembertől szabályozza a Király Iván Körzeti Általános Iskola működését farádi székhellyel. A három faluban élő szülők döntését zártuk le ezzel az aláírással – mondta Sebestyén Katalin.

A polgármester úgy vélte, bizonyára könnyebb feladat lesz az óvoda sorsának rendezése. Az intézmény helyben marad, a létszámgondok megoldására – reményei szerint – Jobaháza, Magyarkeresztúr, Potyond, Rábatamási, Bogyoszló községek lépnek szövetségre egymással.

– Gondok persze továbbra is maradnak a faluban, de nem szeretek panaszkodni – tette hozzá a falu vezetője. – A most még megoldhatatlannak tűnő feladatok – csatornázás, járda- és útjavítások – megoldása kis lépésekkel lehetséges. Előkészülünk a csatornaberuházásra a tervek, engedélyek elkészíttetésével, hozzálátunk a falu útjainak javításához.

Sebestyén Katalin arról is beszámolt, hogy megtörtént az „Őszikék" Nyugdíjas és Faluszépítő Egyesület, valamint a polgárőr-egyesület bejegyzése. Utóbbitól sokat várnak, hiszen egyre több a védelemre szoruló idős. A már működő civil szervezetek pedig – néptáncegyesület, önkéntes tűzoltók, sportegyesület, Vöröskereszt – eddig is kivették részüket a közös munkából, s talán így tesznek a jövőben is.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felnőttek díjaiból tartják fenn az alapképzést

Az alapszintű oktatási feladatokat is vállaló alapítvány elnöke szerint több mint három és fél milliárdos vagyonuk elegendő biztosítékot nyújt a hosszú távú működésre. Tovább olvasom