Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Az iskola épületébe költöztetik az óvodát

Jobaháza - Az önkormányzat hasznosítja az iskola egykori épületét. A tervek szerint az óvodát költöztetik át, az ovit pedig bérlakássá alakítanák. A beruházás 3 millió forintba kerül.
A jobaházi iskolában 2006 szeptemberében már nem kezdődött új tanév. Az intézmény megszüntetésének okai között volt a gyereklétszám csökkenése, a nem megfelelő finanszírozás, illetve az is, hogy egyre több szülő elvitte a gyerekét más iskolába. A község vezetői azóta keresték a megoldást az ingatlan hasznosítására. Úgy néz ki, most megtalálták.
A falu polgármestere arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy az óvodát költöztetik a tanoda egykori épületébe.

– A képviselő-testület ugyan még nem hozta meg a végleges döntést, de minden bizonnyal mindenki egyetért ebben a kérdésben – mondta Tóth Mihályné. – Az iskolaépületet el nem adtuk, máshogy hasznosítani pedig nem tudtuk. Fontos szempont volt, hogy most is ott működik a községi konyha. Az óvoda átköltöztetésével az étkezés is helyben történne. Az átalakítás során számos követelménynek, előírásnak kell megfelelnünk, melyek emelik a beruházás költségeit.

Az épületben 2006-ban szűnt meg az iskola. Hamarosan az óvodások költöznek át.
Az épületben 2006-ban szűnt meg az iskola. Hamarosan az óvodások költöznek át.

Az önkormányzatnál úgy számolnak, hogy hárommillió forint elegendő lesz. Idei költségvetésükben ezt a pénzt már félretették az átépítésre. Az épületben két terem található. Az egyik a költözés után csoportszobaként működik, a másik helyén a szociális helyiségeket alakítják ki.

A mostani óvoda hasznosítására is van ötletük a jobaháziaknak.– Egy jó helyen lévő, jó adottságú épületről van szó, akár bérlakások kialakítására is alkalmas lehet. Erről természetesen majd a képviselő-testület dönt, ha a kérdés aktuális lesz – jegyezte meg Tóth Mihályné.

A polgármester hozzátette: jelenleg tizennyolc óvodása van a falunak. A következő években a létszám várhatóan nem változik, ezért ovijuk működése biztosítottnak látszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sobor históriája

Sobor - Varga Lajos Dániel nyolcadik kötetében Ahol a bölcsönket anyánk ringatta címmel ír… Tovább olvasom