Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Az ingatlaneladás az aranytartalék

Van, ahol aranytartalékként kezelik az önkormányzati épületeket, másutt vagyongyarapodást remélnek az ingatlanok értékesítéséből a rábaközi falvakban.

A települési önkormányzatoknak minden forintra szükségük van manapság. Ám en nek ellenére úgy tűnik, ha tehetik, nem vál nak meg mindenáron az ingatlanjaiktól. Ezt tapasztaltuk, amikor arról érdeklődtünk: milyen vagyontól szeretnének megszabadul ni a pénztár töltögetése érdekében.

Bősárkányban nincs értékesítésre kisze melt ingatlan vagy vagyontárgy és jövőre sem terveznek eladást. Szalay Imre polgár mester szerint az építési telkek kialakítása van napirenden, s azokat – várhatóan a kö vetkező évben – eladják majd. Azonban pluszbevételre nem számítanak, hisz a köz művesítésre költeni kell és a házhelyeket bekerülési áron kínálják.

Egyelőre Kónyban sincs eladó önkor mányzati épület, építési telkek viszont van nak, iparterület szintén. Aller Imre polgár mester elmondta: a mintegy ezer négyzet méteres építési telkek ára négyzetméteren ként háromezer-kétszáz forint közművesít ve. Az iparterületet egyedi megállapodás alapján adják el. Szilban nincsenek „szabad" épületek, el lenben öt építési telket szívesen áruba bo csátanának.

Az ár megegyezés kérdése. „Az épületeink képezik az aranytartalékot" – je lentette ki Lengyel Lajos polgármester. Acsalagon idén semmiféle ingatlant nem akarnak eladni – közölte Jéger Mihály, a te lepülés vezetője. Értékesítésről akkor lehet szó, ha a beruházáshoz saját erőként szük ség lesz a bevételre és az vagyongyarapodás sal jár. Épülettel, területtel egyaránt rendel keznek, tehát adott esetben lesz mihez „nyúlni". Rábatamásiban egy épületben lévő két la kás eladását tervezik – tájékoztatott Szabó Ist ván polgármester. Ebből ötmillió forint bevé telre számítanak. Öt építési telket is eladásra kínálnak, egyenként nyolcszázezer forintért.

A befolyt pénzt fejlesztésre fordítják. Enesén egyetlen negyven négyzetméteres, hétszáz négyzetméteres telken álló házat ad nak el – közölte Mesterházy József polgármes ter. Az épületért kapott összeget fejlesztésre költik. Földterületet viszont vásárolt az ön kormányzat, ahol építési telkeket alakítanak ki és várhatóan a jövő év első felében értéke sítik azokat. H. J.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázadásnak indult, forradalom lett

A Nagy Budapesti Munkástanács elnöke, Rácz Sándor az ’56-os forradalom eseményeiről és a… Tovább olvasom