Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Az indiai nagykövet Kapuváron - Galéria

Nézze meg fotókon, merre járt a nagykövet kapuvári látogatásán!

Egészségügyi együttműködésről is tárgyalt Kapuváron csütörtökön India budapesti nagykövete - közölte a város polgármestere. A találkozó után Hámori György (Fidesz-KDNP) elmondta: Gauri Shankar Gupta látogatása során abban állapodtak meg, hogy közösen keresik annak lehetőségét, miként egyesíthetik a hagyományos indiai orvoslás és a helyi különlegességnek számító széndioxid-gázos kezelés előnyeit.

A munka első lépése egy - a tervek szerint egy-két hónapon belül megrendezendő - konferencia lesz, amelyen a kapuvári kórház szakemberei és az indiai orvoslás művelői tekinthetnék át a kérdéskört - tette hozzá a városvezető, aki megemlítette: tájékoztatta a nagykövetet a rábaközi település nyújtotta befektetési lehetőségekről is.

A nagykövet programja

Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete Kapuvárra látogatott csütörtökön.

A nagykövet a Városházán tárgyalt Hámori György polgármesterrel. Gauri Shankar Gupta meglátogatta a Lumniczer Sándor Kórházat, és megismerkedett az egyedülálló kapuvári szénsavgázfürdő-terápiával.

Majd megnézte a kapuvári Movement Dance School moderntánc-bemutatóját a Rábaközi Művelődési Központban. A nap végén Gauri Shankar Gupta nagykövet a Flóra Termálfürdőbe látogatott, és megismerkedett Kapuvár gyógyító termálvízével.


Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete Kapuváron - Fotó: Jerkó Gyula

Olvasóink írták

 • 5. frenkycom 2011. március 21. 13:07
  „...elég jó ez a tolmács <moderálva> ehe.....”
 • 4. antistar 2011. március 18. 10:50
  „Olcsóbblettkapuváronazindiaivadkendertudjavalakimiért? :)”
 • 3. rick_ 2011. március 18. 08:39
  „2.

  Ha végignézed a képeket, akkor láthatod az új szénsavfürdő részleget is, a 46-os utáni képeken...

  Nyilván tudtak kommunikálni, ott a tolmács a képen. Vagy szerinted nyelvtanárokkal kellett volna találkoznia? Vagy szanszkrit szakos egyetemistákkal?

  A nagykövetek szerintem nem kötnek üzletet, viszont az üzletemberek általában kikérik a nagykövetük véleményét arról, hogy melyik településről milyen benyomást szereztek.

  Szerintem Kapuvár nagyon jól teszi, hogy aktív kapcsolatot ápol külképviseletekkel. Ez rendkívül jó településmarketing tevékenység, és olyan humán befektetés, ami sokszorosan megtérül.

  Remélem nemcsak Kapuvár jár vele jól, hanem a környező települések is...”
 • 2. rittersport 2011. március 17. 22:48
  „A 15 ember,aki körülvette az indiai bácsit,tudott valamilyen nyelven kommunikálni vele? Ennyit költöttetek a kórházra,aztán a szénsavfürdő még mindig ilyen szarul néz ki? Tiszta retro - 80-as évek!
  Volt üzlet is? vagy csak böllérmáj meg hip-hop ?”
 • 1. balisdavid 2011. március 16. 10:28
  „Hölgyek/Urak,
  Tisztelt Illetékesek!

  Előnyös és nagyszerű lehetőségeket rejt a különböző országok képviselőivel való folyamatos kapcsolattartás, azonban a diplomatákkal való tárgyalás legtöbbször akkor hagy mély nyomot a másik félben is, ha mindkét tárgyaló fél magas szintű idegen nyelv tudással ül egy asztalhoz és meg is tudja tökéletesen fogalmazni véleményét/állásfoglalását.
  Ha ez nem megvalósítható, akkor a tolmácsoló felet nagyon precízen kell kiválasztani.
  Mivel az indiaiak nagyon jó helyen állnak az informatikai fejlesztésekben, azt gondolom ez is egy tényező, melyre a jövőbeni megállapodások megalapozásakor építeni lehet, akár egy szoftverfejlesztő központ alapkövének letételére a bilaterális tárgyalások után.
  Megvalósítható ötletnek tartom egy szakorvosképző-központ felállítását a felállított kórházban, akár elősegítve az ázsiai szubkontinensről érkező szakemberek továbbképzését (ez mindkét félnek előnyös lehet).
  Ez szerintem kivitelezhető a rehabilitációs továbbképzés (szénsavgáz) területén, csakúgy mint a Kapuváron jelenleg hiányzó sürgősségi ellátásban.

  Sok sikert hozzá! Kár lenne elszalasztani a lehetőséget...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gartai képviselők fóruma - Kérdezzen!

Kapuvár gartai városrészének két önkormányzati képviselője fórumot tart április 1-én (péntek) este… Tovább olvasom