Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Az időseket ünnepelték Bősárkányban

A hagyományokhoz híven, az idei évben is megrendezték az idősek napját Bősárkányban, ahol a 70 éven felüli lakosokat a helyi Vöröskereszt, valamint az Önkormányzat látta vendégül vasárnap délután három órai kezdettel a Horváth Kertben.

Elsőként Budai Lászlóné Cecília köszöntötte a megjelenteket, majd az Általános Iskola ötödikes tanulói, a Nyugdíjas Klub Nefelejcs Asszony kórusa adott műsort, akik mellett fellépett még Németh Fáni színművésznő is.

Őket követte Bősárkány polgármestere, Szalay Imre, aki köszöntőjében többek között beszélt arról, hogy a mai rohanó világunkban a kívánatosnál sokkal kevesebb időt fordítunk az ünneplésre, a baráti találkozásokra.

Gondoktól terhes rohanó napjainkban, mint őserdőben bolyongunk, sokszor egymást meg sem látva. Szükséges hát az emberi hang, az ismerős tekintetek, kezek összefonódása, hogy érezzük: nem vagyunk egyedül. Kell az ünnep, mert megtöri az élet egyhangúságát, felemel, megbékélt helyzetet teremt.

A polgármester szavai után Budai Lászlóné köszöntötte azokat a párokat, akik ötvenedik házassági évfordulójukat ünneplik ebben az évben-Bősárkányban.

Virágcsokrot kapott Majlinger Árpád és Varga Gizella, akik 1962. június 10-én mondták ki a boldogító igent, de 1962. október 20-án ugyanezekkel a szavakkal keltek egybe Szédelyi Jenő és Major Margit, akik mellett köszöntötték még Varga Gábort és Kollár Máriát, hiszen ők 1962. október 27-én házasodtak össze.

Az évfordulóra való emlékezést követően kezdődött csak igazán el a hangulat a tetőfokára emelkedni, hiszen Szórádi Árpád zeneművész, Túri Zsuzsanna és Sebestyén Tamás nótaénekesek szórakoztatták az időseket.

A hangulatos műsort követően vacsorával vendégelték meg a nyugdíjasokat, akik közben felálltak az asztaloktól és Szórádi Árpád mulatós zenéjére ropták a táncot a késő esti órákig.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok-sok fotó Vastag Csaba kapuvári bulijáról - képriport

Vastag Csaba a kapuvári Malom sörözőben tartott fergeteges bulit a hétvégén. Tovább olvasom