Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Az expó változik, a kulturális program marad

Kapuvár - A háromnapos fesztiválsorozatot értékelve a kapuvári illetékesek kijelentették: az expót biztosan átalakítják, az Anna-napi kulturális programok maradnak. Jövőre a vállalkozókkal határozottabban egyeztet az önkormányzat.
Évek óta nem látott programválasztékkal találkozhattak a kapuváriak az elmúlt hét végén. A Berg Gusztáv Szakiskolában a nyolcadik Hanság Expo, a sportpályán az Anna-napi rendezvények, a város másik végén a Rockkonnektor, a szomszédos Vitnyéden pedig a tereprali futamait tekinthették meg. (Olvasói vélemények a 13. oldalon.) A fesztiválsorozat végeztével lapunk megkérdezte a város vezetőit és a rendezőket, értékeljék az elmúlt napok történéseit.

– Ha átfogóan nézzük az eseményeket, akkor mindenképpen sikeres hét végét hagytunk magunk mögött – kezdte az értékelést Hámori György polgármester, aki úgy véli, a látogatottságot tekintve a hagyományos rendezvények, a sportpálya programjai és a tavaly óta megtartott lovasnap (szervezője, a Kapuvári Lóbarátok Köre az egyik legfiatalabb civil szervezet a városban – a szerk.) hozták a legnagyobb sikert.

– Az azonban kiderült, hogy nem lehet rászervezni a rendezvényre a végtelenségig, hiszen a fizetőképes kereslet erősen behatárolt a városban – utalt a Rockkonnektor visszafogottabb sikerére a városvezető.

Hozzátette: nagyobb ráfigyeléssel, komolyabb összefogással elkerülhetők az ehhez hasonló esetek. Hámori György kijelentette: hogy ne legyen többé ilyen probléma, jövő év elején egyeztetik a város és a vállalkozók elképzeléseit arról, mikor, milyen rendezvények legyenek Kapuváron. – Ilyen kezdeményezésünk az idén is volt, de nem mindenki vette figyelembe – tette hozzá.

Hámori György hangsúlyozta: az első, ami módosításra szorul, az a Hanság Expo. – Az idei vásárt egy magáncég szervezte, a városháza jövőre helyi vállalkozók, szervezők kezébe kívánja adni ennek a programnak a lebonyolítását. – Az expóról nem mondunk le, ám az is felmerült, hogy a környékbeli vásárszervező településekkel (Csorna, Fertőd, Beled) felvesszük a kapcsolatot egy esetleges váltott helyszín kérdésében – mondta a polgármester. Véleménye szerint az évente négy vásár miatt a kiállítói kedv így szétaprózódik.

– A Demjén-koncert és a sportpálya táncos és gyermekprogramjai mindenképpen sikeresnek tekinthetők – mondta Csitei Gábor, az önkormányzat ifjúsági és kulturális referense. Kijelentette: a polgármesterrel egyetértésben a jövő évet egyfajta kísérletnek szánják, hiszen 2009-ben a várossá válás évfordulójára egy komoly rendezvénysorozattal készül Kapuvár.

Nagyobb hangsúlyt szeretnénk adni a város és a Rábaköz természeti, valamint kulturális értékeinek, hagyományainak a szórakoztató programok megtartása mellett.

Csitei Gábor referens

A sportpálya rendezvényeit emelte ki Nagyné Henye Zsuzsanna, a művelődési központ igazgatója is. – Úgy érzem, a hagyományos és az újszerű programok jól megfértek egymás mellett, a jelenlegi programszerkezetet megtartanám – mondta az igazgatónő. Hozzátette: a művelődési központ költségvetéséből pár százezer forintot költöttek a szervezésre, a lovasnapok hátterét például szponzorok és a civil egyesület biztosította. Információink szerint a városi büdzséből nem is fogyott a hét végén.

A sörsátor egyes programjaira Kóbor Csaba szervező szerint mintegy négy-öt millió forint magánpénz állt rendelkezésre. A sátor látogatottságát többezresre tették a rendezők a programok három napja alatt.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zarándoklat: Szent Anna tisztelete

Szany - A papi hivatásról, Szent Anna tiszteletéről hangzottak el felemelő gondolatok a szanyi Szent… Tovább olvasom