Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Az év személyszállítója a kapuvári vállalkozó

A tavalyi év személyszállító vállalkozójává választották a kapuvári Gál Imrét.

A NIT, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete a tavalyi év személyszállító vállalkozójának választotta a kapuvári Gál Imrét, mely elismeréshez az ország számos pontjáról beérkezett támogató szavazatok is hozzájárultak.

Gál Imre: Az év személyszállítója, akit „a kombájn füstje is megcsapott
Gál Imre: Az év személyszállítója, akit „a kombájn füstje is megcsapott".


– Elöljáróban hangsúlyoznom kell, e rangos hazai elismerést csak azzal a csapattal érhettem el, mely évek, évtizedek óta mellettem dolgozik – jelentette ki a Kisalföldnek Gál Imre. Az elismerést az elmúlt hét végén Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől Budapesten vehette át a kapuvári vállalkozó.

– Ebbéli tevékenységemet meglehetősen furcsa körülmények között kezdtem, amikor hiteltartozás fejében egy autóbuszt kaptam kézhez – kezdte történetét a napjainkra közel húsz embert foglalkoztató vállalkozó. A kezdeti buszt pár év alatt minőségire cserélte, majd a kétezres évek elején megvalósította régi álmát.

– Az Ikarusnál a saját terveim és elképzeléseim alapján építettünk egy buszt, melyben a berendezéstől a színekig mindent mi találtunk ki – mondta Gál Imre. Napjainkban a legmodernebb technikával jut el Európa keleti felétől az Atlanti-óceánig, Gibraltártól Helsinkin át egészen Antalyáig.

– Szinte az egész földrészt bejártuk, ám nagy álmom, hogy végre magam is eljussak Norvégia legészakibb csücskébe, ahol a munkatársaim már jártak – mondta a vállalkozó.

Gál Imre azonban nemcsak az utaztatás terén végzi munkáját elismerésre méltóan, a rendszerváltás hajnalától mezőgazdasággal is foglalkozik. – Kétszáz, majd 400 hektáron kezdtünk, napjainkban ennek a többszörösén dolgoznak a gépek – tette hozzá. A gazdálkodást manapság Imre és Zoltán fia végzik, míg felesége idejét a buszok „megtöltése" foglalja le.

– Ma már az egész család a vállalkozás egyes részeiben tevékenykedik, reményeim szerint decemberben született unokám is mielőbb kiveszi részét a családi munkából – mondta Gál Imre. Kiemelte, akit egyszer „a kombájn füstje megcsapott" (több mint két évtizedet ült a vezetőfülkében), az nehezen teszi le a lantot, ám annyit hozzátett, napjainkban inkább a hobbiként is felfogható buszvezetés teszi ki mindennapjait.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új buszvonalat jártak ki a szülők

Hatodik éve működik a Vadrózsa Waldorf Iskola és Óvoda Győrsövényházon. Tovább olvasom