Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Az érzelmi szempont a legfontosabb

Kapuvár - Négyéves a kapuvári Király-tó Óvoda nevelési programja. A rendszer készítője szerint fontos az érzelmi és a művészeti nevelés, ám a programba helyi hagyományokat is beépítettek.

– Már a legkisebb gyermeket is lokálpatriótának kell nevelnünk. Olyan programokat kell biztosítanunk nekik, melyekkel erősítjük a gyermekek helyi kötődését – mondta Nagy Jenőné főiskolai adjunktus, az alternatív program szerzője, akinek a munkájából megszülethetett a kapuvári Király-tó Óvoda nevelési programja. A Tessedik Sámuel Főiskola munkatársa a program első négy évének tapasztalatait mérte fel a rábaközi kisvárosban.

Nagy Jenőné: „Erősítjük a gyermekek helyi kötődését."

– Nagy ívű fejlődésnek lehetünk tanúi a Király-tó Óvodában, ahol szemléleti váltás következett be az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel" című alternatív program helyi gyakorlatának bevezetésével – értékelt a programalkotó. A városban mind a négy tagintézményben ezt a programot vezették be, amely biztosította az egységes szellemű és azonos minőségű óvodai nevelés helyi kialakulását.

– Úgy vélem, óriási gyakorlati váltás következett be az óvodák munkájában. Az óvónők szakmai munkája teljesen megváltozott. Megújítják pedagógiai módszereiket, és szívesen tanulnak egymástól. Azt is érzékelték, hogy a gyermekek tanulási képességeit az életkorukhoz legközelebb álló művészeti értékekkel lehet legjobban biztosítani – jelentette ki az adjunktus.

A szakmai program nemcsak a kapuvári értékekre épülő intézményi névválasztásra, de például a gyermekek esztétikus csoporttermeinek – helyi hagyományokat figyelembe vevő – kialakítására is kiterjedt. Megtervezték a szokásokra épülő folyamatos napirendet, ahol a gyermekek felelősségteljesen, önállóan tevékenykedhetnek – mondta kapuvári látogatásáról Nagy Jenőné.

Olvasóink írták

  • 1. Veritas 2008. február 23. 23:00
    „Fáziskésés?!
    Gyermekeim 20 évesek is elmúltak,és anno a kedves óvónénik már akkor ebben a szellemben nevelték a gyerekeket.Természetesen saját kútfőből jött az ötlet,amiért nem tettek zsebre sokszor10v.100 E Ft-ot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szobrot szeretnének Wass Albertnek

Kapuvár – Wass Albert születésének idei, századik évfordulóján a Kapuvári Polgári Társaság úgy… Tovább olvasom