Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Az építési telkek jelenthetik a jövőt

Mérges - Építési telkeket szeretnének kialakítani Mérgesen. A község polgármestere szerint a házhelyek számukra a jövőt jelenthetik. A százlelkes faluban megkezdték a középületek rendbetételét is.

„Tizenhárommillió forintos költségvetésből csodákra nem vagyunk képesek, de megpróbáljuk lehetőségeinket maximálisan kihasználni" – vázolta a Kisalföldnek, mire számíthatnak idén a mérgesiek, Balázs Vince, a község polgármestere. A településvezető elöljáróban elmondta: a közelmúltban felújították a polgármesteri hivatalt, kicserélték a kultúrház nyílászáróit.

– A nagyterembe központi fűtést szereltettünk, leszigeteltük a mennyezetet – tájékoztatott Balázs Vince. – A temetőben szintén kicseréltük a ravatalozó nyílászáróit. Ez utóbbi nagyon fontos volt, hiszen az ablakok már használhatatlanok, szinte balesetveszélyesek voltak.

A többi között a polgármesteri hivatalt is felújították Mérgesen.

Ezek persze nem nagy dolgok, de egy ekkora faluban nagy előrelépést jelentenek. A fejlesztések mellett némi forrást is sikerült megspórolnunk.

Ezt a pénzt területvásárlásra fordítanák Mérgesen. Az önkormányzatnak ugyanis nincs például építési telke, amit ajánlani tudna a faluba költözőknek. Az evangélikus gyülekezet rendelkezik a település központjában olyan ingatlannal, ami ideális lenne házhelyek kialakítására. Az adásvételről még tárgyalnak, a polgármester bízik a sikeres megegyezésben.

– Családos fiatalokat várunk községünkbe, hogy emelkedjen a lélekszám. Nagyobb településeken ennek talán nincs akkora jelentősége, de ezek a telkek nálunk a jövőt jelenthetik – folytatta Balázs Vince. – Az érintett területen két-három házat lehetne építeni. Ha ez az elképzelés megvalósulna, akár tíz százalékkal emelkedhetne a lakosság száma, hiszen jelenleg 100-an élünk Mérgesen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiváló minősítést kapott a kapuvári Metrum

Kapuvár - Metrum Zeneiskola kiváló minősítést kapott a művészeti iskolák országos felmérésén, amely… Tovább olvasom