Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Az első lépés a közös kistérségben

Március elsejétől várhatóan kibővül a beledi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és a lövői körzetben is ellátja feladatát. A munkamegosztás a Beled–Lövő statisztikai körzet megvalósításának jegyében történik.
Tompáné Balogh Mária
A Kisalföld január 14-i számában számolt be Tompáné Balogh Mária beledi polgármester arról az elképzelésükről, hogy a lövői és a beledi kistérség egy statisztikai körzetet alkot a jövőben. A közös munka megkezdődött, hiszen a napokban abban egyeztek meg az érintett polgármesterek, hogy a Lövő környéki településeken a beledi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat látja el az intézményhez tartozó feladatokat.

– A települések eddig a védőnői hálózat segítségével oldották meg azokat a feladatokat, melyeket a törvény előírása szerint most már intézményi keretek között kell ellátniuk – mondta Tompáné Balogh Mária beledi polgármester. – Beleden eddig is működött a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, munkatársai kilenc községben tevékenykedtek. Egy polgármesteri összejövetelen vetődött fel a Lövő környéki faluvezetőknél az a gondolat, hogy ha már Beleden van egy jól működő szolgálat és a közeljövőben úgyis egy statisztikai körzetet alkotunk, a beledi szolgálat intézze náluk is az ehhez a területhez kapcsolódó ügyeket.

A beledi szakemberek megvizsgálták ennek lehetőségét, és arra a következtetésre jutottak, hogy a kérdés megoldható az intézmény létszámának bővítésével.
– Három munkatárssal működött a szolgálat Beledben, most ezt bővítjük ki még két alkalmazott felvételével – folytatta Tompáné. – Ezeket a dolgozókat Lövő környékéről vesszük fel, ami azért fontos, mert bizalmi állásról van szó, szociális ügyeket kell intézni, családokkal, gyerekekkel kell kapcsolatba kerülni, vagyis a helyismeret elengedhetetlen ebben az esetben. Az intézmény azonban továbbra is Beled központtal működne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pici, a részeges vadkan

Jól sikerült kirándulások után egy vaddisznós kalandja szinte mindenkinek akad. Mert vadkan közelébe… Tovább olvasom