Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Az első „ laktanyás ” üzem

A csornai volt határőrlaktanyát tavaly nyáron vásárolta meg egy beruházó, hogy ipari, logisztikai, kereskedelmi övezetet alakítsanak ki Csornán, mely révén a város bekapcsolódhat az ország ipari, kereskedelmi hálózatába.
Erről tájékoztatták a helyszínen Áder Jánost, az Országgyűlés elnökét és a megyei önkormányzat vezetőit.A beruházók képviseletében Zsadányi László elmondta: Az övezet javítja a vállalkozások piaci helyzetét, növeli versenyképességüket és munkalehetőséget biztosít a helybeliek számára.

További ösztönzés kell

A terv megvalósítói úgy látják, hogy a megyében hiány van olyan fejlesztésekből, amelyek célzottan a kis- és középvállalkozások számára nyújtanak kedvező feltételeket a letelepedéshez. A tájékoztatón kiderült, hogy mostanra elsőként csaknem 100 millió forintos költséggel elkészült az AVA – Pack Kft. üzeme, ahol csomagolóanyagot gyártanak, fő megrendelő az Audi Hungaria Motor Kft. Gyurics Endre ügyvezető szerint ez az üzem harminc ember részére biztosít munkalehetőséget.

Hetven munkahely ígérete

Csornai vállalkozók részvételével elkezdődött az építkezés a laktanya egy másik hátsó épületében is, ahol irodabútor és irodabútor-alkatrészek gyártása kezdődik hamarosan. A Szék-Center Kft. ügyvezetője, Sárvári Andor elmondta, hogy hetven fő számára teremtenek hosszú távú munkalehetőséget, a fejlesztésre 135 millió forintot fordítanak.

4000 négyzetméteren

A költségek egy részét Phare- pénzből fedezik. A csaknem 4000 négyzetméter alapterületű épületben 22 külön megközelíthető iroda, 20 műhely és csarnok, 3 kereskedelmi egység, 3 tárgyaló- és konferenciaterem kialakítását tervezik. Az inkubátorház bérlőinek várható munkaerőigénye körülbelül száz fő lesz. Az épületegyüttes elkészítésére vonatkozó tenderkiírás várhatóan már április végén a pályázó vállalkozások rendelkezésére áll.

Kezdet a jövő év végén

Zsadányi László a Kisalföld érdeklődésére elmondta, hogy az egykori parancsnoki épületet minden bizonnyal a csornai Arany János Általános Iskola rendelkezésére bocsátják, amíg az új iskolaépület elkészül. A legénységi épület iránt egy német tulajdonú bútoripari cég érdeklődik, hogy ott önálló üzemet hoznának létre. Ha ez a terv nem valósul meg, a két épületben kereskedelmi egységeket, irodákat, lakásokat alakítanak ki. Ez a munka várhatóan a jövő év végén kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Nyelvünkben élünk ”

A közelmúltban rendezték meg a „ Nyelvünkben élünk ” anyanyelvi és kommunikációs verseny… Tovább olvasom