Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Az elnök egységesítésre törekszik

Elnököt és elnökhelyettest választottak a Csornai Cigány Kisebbségi Önkormányzat alakuló ülésén.
A testület megválasztott tagjai
Csornán megtartotta alakuló ülését a helyi kisebbségi önkormányzati testület. Az eseményen jelen volt Papp Imre alpolgármester és dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző.
Bamberger Tibor korelnök köszöntője, a Himnusz meghallgatása és a napirend elfogadása után Borsodi András, a választási bizottság elnöke egyebek mellett elmondta, hogy Csornán a 8626 választásra jogosult polgár közül 4984-en vettek részt a választáson. A cigány kisebbségre leadott szavazatok száma 2870. Ez közel négyszázzal több, mint 1998-ban volt. A megválasztott képviselők: Bamberger Tibor, Bogdán József, Horváth Tibor – mindhárman függetlenek –, Lakatos Csaba és Lakatos József pedig a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetségéhez tartoznak. Ezután Borsodi András átadta a megbízólevelet a megválasztott öt képviselőnek, akik letették az esküt. A továbbiakban a tisztségviselőket választották meg. A Csornai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökévé három igen szavazattal kettő ellenében a korábbi elnököt, Bamberger Tibort, elnöhelyettesévé ugyanilyen arányban Bogdán Józsefet választották. Az alakuló ülés a Szózattal ért véget.

A tisztségviselők megválasztása során kiderült hogy az érdekvédelmi szövetséghez tartozó képviselők nem támogatták a két posztra jelölt személyeket. Az okokról Lakatos Józsefet kérdeztük:
– Az előző ciklusban Bamberger Tibor nem foglalkozott a csornai romákkal, nem tartotta a kapcsolatot a város képviselő-testületével, a polgármester úrral, és ami a legfontosabb lett volna a romák számára, az egészségügyi és szociális bizottsággal – jelentette ki Lakatos József. – Az irodánk állandóan zárva volt, nem lehetett megtalálni az elnök urat. Nem tudom, hogy ezek után miért vállal ilyen feladatot.

– Eléggé elkülönül a két társaság. Mit lehet tenni az egység megteremtése érdekében? – fordultunk a régi-új elnökhöz.
– Először is szeretném megköszönni a választók bizalmát – kezdte Bamberger Tibor. – Én arra törekszem, hogy egységben legyünk, hisz az összes csornai roma képviseletében kívánok tevékenykedni. Különben ez ezelőtt is így történt, de nagyon kevés támogatást kaptunk.
– Állítólag nehezen lehetett kapcsolatba lépni önnel.
– Hetente egyszer-kétszer benn voltam az irodában. Azt nem tudtam vállalni, hogy mindennap bent legyek. Ezért azt szeretném, ha a jövőben ötünk közül valaki minden délelőtt elérhető lenne. De mindenekelőtt találkozni szeretnék a polgármester úrral, hogy megbeszéljük a tennivalókat.
– Remélem, hogy az elkövetkező négy évben többet tudunk teljesíteni, mint eddig – fűzte hozzá Bogdán József elnökhelyettes. – Bízom abban, hogy nagyobb lehetőséget kapunk a város önkormányzatától, hogy mi is többet tudjunk nyújtani a cigányoknak, mint eddig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány után „iskolapad”

Az önkormányzati munkához szükséges tudnivalókkal ismerkednek két napig a mihályi Kastélyszállóban a… Tovább olvasom