Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Az ellenzékiek máshogy látják

A csornai képviselő-testület legutóbbi döntéseiről tartottak sajtótájékoztatót a Fidesz-MPSZ és a Kereszténydemokrata Szövetség helyi szervezetei.

Dr. Gulyás Zoltán és Háncs Károly önkormányzati képviselők a Vidékért Egyesület korábbi közleményére is reagáltak. – A testületi ülésen sem a Fi desz-MPSZ, sem a Keresztényde mokrata Szövetség nem támogatta a végül megszavazott adóemelést – kezdte dr. Gulyás Zoltán. – Van olyan tétel ugyanis, amelynél 700 százalékkal emelkedett az adó mér téke. A kertadó például az eddigi 800 forintról, a lakásadó pedig 1200 forintról 6 ezerre változott, ez utóbbi 500 százalékos emelés.

Az 1000 forintos garázs- és hobbi műhelyadó 600 százalékkal nőtt szintén 6 ezer forintra. A Kisal földben megjelent közleményével ellentétben viszont a Vidékért Egyesület nemhogy nem támogat ta, hanem éppen a szervezet kép viselője, Kovács Tamás, a gazdasági bizottság elnöke volt az, aki java solta, hogy a magánszemélyek kommunális adója 6 ezer forint le gyen és két társa is igennel vok solt.

A képviselők kijelentették, az adóemelést főleg annak fényében tartják drasztikusnak, hogy a 2005-ös költségvetési koncepció ban Papp József polgármester leírta: az állami támogatások, hozzájáru lások és az átengedett személyi jö vedelemadó mértéke is nő. A kép viselők beszéltek a termálfürdő ér tékesítéséről is. Mint mondták, ebben a kérdésben szinte egyhan gú volt az önkormányzat véleménye.

– A termál sorsa a huszonne gyedik órába érkezett – jelentette ki Háncs Károly. – A mostani dön tés alapján, ha megfelelő szerződés köttetik a vevővel, akkor biztosí tott lesz a strand folyamatos nyitva tartása a jövőben. Éveken át a Pan non-Víz jóindulatán múlt az üze meltetés, hiszen esély sem volt arra, hogy az önkormányzat bármit is kezdhessen az ingatlannal.

Dr. Gulyás Zoltán kiegészítés ként elmondta: a Vidékért Egye sület véleményével szintén ellen tétben ők támogatták a termál hasznosítását, annál is inkább, mi vel a mostani döntés alapja lehet egy későbbi, jelentősebb termálfej lesztési programnak. A képviselő szerint azért is volt célszerű a dön tés, mert a Vilmos parki tervek nem a mostani strand kiváltására irányulnak, azaz nem köz-, hanem inkább luxusigényeket elégítené nek ki. A testület csütörtökön döntött az ivóvíz és a szennyvízel vezetés díjainak emeléséről is.

– Első körben a szavazás nem járt eredménnyel, ezért polgármes ter úr öt perc szünetet rendelt el. Hogy mi történt a szünetben, nem tudjuk, de az biztos, hogy a rövid idő alatt polgármester úr „meg győzte" a Vidékért Egyesület há rom képviselőjét, akik aztán má sodszor már az igen gombot nyomták meg, így hozzájárultak a vízdíj emeléséhez – jegyezte meg dr. Gulyás Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömeges vadpusztulás

Vélhetően technológiai mulasztás miatt tömeges mezeinyúl-elhullás történt Szanyban. Tovább olvasom