Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Az egészségügyről tanultak az akadémián

A téli szemeszter véget ért, de tavasszal folytatódik a csornai Nyugdíjas Akadémia. A minap százhatan kaptak elismerő oklevelet.


Az egészségről, a megelőzésről szólt a csornai kistérségi Nyugdíjas Akadémia negyedik szemesztere. A legaktívabb hallgatók, összesen százhatan szerdán vehették át oklevelüket. Ők a hét előadásból legalább négyen részt vettek. Hatvanhárman valamennyit meghallgatták.

A rábaközi Nyugdíjas Akadémia a Városi Művelődési Központ és a kistérség szervezésében működik évek óta. Legutóbbi programsorozatában a Margit Kórház szakemberei, orvosai közreműködtek. Olyan egészségügyi témákról volt szó, melyek az idősebb korosztályt is érintik. Az oklevélátadón az akadémia védnöke, Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a mai rohanó világban minden eddiginél nagyobb szükség van az idősekre. Tapasztalataikra, segítségükre, lelki támaszukra.

A Nyugdíjas Akadémián százhatan hallgattak meg legalább négy előadást.
A Nyugdíjas Akadémián százhatan hallgattak meg legalább négy előadást.

A rendezvény médiatámogatója kezdetektől a Kisalföld. Lapunk rábaközi szerkesztőségvezetője, Vida István egy haszid bölcsességre hívta fel a figyelmet. A mondás arra a kérdésre ad választ, hogy miként kellene élni. Eszerint a csecsemőktől kell ellesni a titkot. Ők ugyanis gyakran mosolyognak, életüknek minden percében tevékenyek, és ha szükségük van valamire, azonnal jelzik. Ha utóbbi jelzés pedig meghallgatásra is talál, boldog lehet az ember.

A házigazda intézmény, a Városi Művelődési Központ igazgatója, Szalayné Galambosi Tímea egy ígérettel örvendeztette meg a nyugdíjasokat. Kijelentette ugyanis, hogy az akadémia tavasszal folytatódik. Az újabb szemeszter programjának összeállításában a szervezők számítanak a résztvevők segítségére is. Javaslatokat várnak mind az előadások témájára, mind az előadók személyére.
A zárórendezvény végén a hallgatók átvehették okleveleiket, illetve a Kisalföld felajánlásával receptkönyveket sorsoltak ki közöttük.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajánlatok álláskeresőknek Rábaközben

Példáulasztalosra, autóbusz-vezetőre, bolti eladóra, CNC programozó-gépkezelőre is szükség van. Tovább olvasom