Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Az édesanyák is ropják

Magyarkeresztúr - Több mint egy évtizede ápolják a magyarság néptáncos hagyományait a magyarkeresztúriak. Póczik Zoltán táncpedagógus vezetésével a Kárpát-medence tájainak táncait vették fel műsorukra.
Tizenkét éve alakult meg a magyarkeresztúri néptánccsoport. Az akkor még általános iskolás és óvodás gyerekek ma már középiskolások, egyetemisták. A néptánc, a népi kultúra szeretete azonban megmaradt, és ők alkotják most az ifjúsági csoportot.

Hat éve alakult az utánpótláscsoport, amelyben általános iskolás korú gyermekek ismerkednek a néptánc szépségeivel.

Tizenkét éve járják a táncot a magyarkeresztúriak.
Tizenkét éve járják a táncot a magyarkeresztúriak.


Három éve édesanyákból állt össze a felnőttcsoport, akik szintén nagyon lelkesek. A magyarkeresztúriak műsorán a Kárpát-medence szinte teljes területének táncai szerepelnek. Kiemelt figyelmet fordítanak a Rábaköz népi kultúrájának megőrzésére, jelentős szerepet töltenek be a rábaközi kulturális életben. Rendszeres résztvevői a környező települések falunapi rendezvényeinek, de távolabbról is gyakran kapnak meghívást.

A táncosok szülőfalujukban is szerveznek programokat. Két hagyományos, évről évre visszatérő néptáncos rendezvény a búcsúi műsor és a karácsonyi ünnepség. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A helyiek adták össze a tárlatot

Kóny - A település múltját bemutató kiállítás nyílt a hétvégi falunapon Kónyban. Szombaton adták át… Tovább olvasom