Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Az autóbusz-pályaudvar a házfalakig a Voláné

Vita bontakozott ki a lakók és a Volán között a csornai vidéki buszpályaudvar korszerűsítése kapcsán. Az Eötvös utca lakói csak a pályaudvar területén áthajtva tudják megközelíteni ingatlanjaikat. Erre azonban – hivatalosan – nincs joguk, esetleg csak behajtási engedélyük.
A csornai Nagy Károly elpanaszolta: csak úgy tudnak bejárni autóval a telkükre, hogy behajtanak a buszmegálló területére. Azt állítja, csakis a rendőrök türelmének és megértésének köszönheti, hogy még nem bírságolták meg. Az itt lakóknak ugyanis nincs szolgalmi joguk, csak szívességi alapon hajthatnak be a Volán-telekre.

– Érthetetlen számomra, hogy nem járhatok be autóval a saját házam udvarára, ami már akkor is itt állt, mikor a pályaudvar épült – mondja Nagy Károly. – Amikor megnéztem a Volán építési tervét, döbbenten láttam, hogy a Volán telekhatára a házam falának vonalán húzódik, tehát a járda is az övék.

Egy másik itt lakót már többször feljelentettek amiatt, hogy behajtott a buszpályaudvarra, ám ő nem tudja másfelől megközelíteni a házát. Neki is azt mondták, hogy csak szívességből járhat be a területre és az engedélyt is ilyen alapon adják ki. Ráadásul a ház előtt sem időzhet hosszan, nem parkolhat, csak az igazán szükséges ideig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén sem nőtt az építkezési kedv

Január eleje és július vége között ebben az esztendőben sem építkeztek többen a csornai kiemelt… Tovább olvasom