Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Az árokrendezés pénzkérdés

Csorna alpolgármestere szerint a csapadékvíz-elvezető rendszer rendbetétele pénz kérdése.
A jelentős mennyiségű eső és hó Csornán is ráirányította a figyelmet a csapadékvíz-elvezető rendszer hiányosságaira. A helyiek közül többen nemtetszésüket fejezik ki amiatt – panaszukat SMS-ben is jelezték lapunknak –, hogy nem tud elfolyni a víz, mert nincsenek átereszek, árkok, vagy egyszerűen betemették azokat. Ugyanakkor hallottunk olyan véleményt is, hogy „minek árok ilyen keskeny utcában".

Papp Imre alpolgármester szerint az önkormányzat egyedül nem képes elvégezni azokat a feladatokat, amelyeket a belvíz ad időről időre.

– Az árkok, átereszek tisztítását minden ingatlantulajdonosnak el kellene végezni – vélekedett az alpolgármester. – Sajnos azonban csak csapadékos időjárás esetén foglalkoznak a vízelvezetők állapotával. Máskor inkább a kényelmi szempontok érvényesülnek, betemetik az árkokat, hogy könnyebben tudjanak füvet nyírni a ház előtt. Ezzel pedig gondot okoznak másoknak. Szerencsére vannak olyan példák is, hogy az ingatlantulajdonosok rendben tartják az elvezetőket. Sokkal könnyebb SMS-ben élcelődni egy problémáról, mint megoldani azt.

Felvették a kapcsolatot a kapuvári Vízgazdálkodási Társulattal és keresik a megoldást a település külterületén a csapadékvíz elvezetésére. Megállapodtak egy vállalkozóval, aki azonnal hozzálát a Nap, a Hegyeshalmi, a Kismartoni, a Táncsics és Esze Tamás utcákban egészen vagy részlegesen az árkok rendbetételéhez – tudtuk meg Papp Imrétől.

Intézkedtek továbbá, hogy a vagyonosztály irányításával néhány közmunkás kezdje meg az árkok, átereszek tisztítását a Keszeg-ér környékén és a város északi részén. A közmunkaprogramnak – amelyre sikeresen pályázott az önkormányzat – egyik sarkalatos pontja, fontos eleme az árkok tisztítása. A munkaerő várhatóan március-áprilisban áll rendelkezésre.

– Az önkormányzatnak van egy átfogó terve a csapadékvíz elvezetésére, aminek a megvalósításához hozzá is kezdett, ám ennek folytatása nem bátorság, hanem pénz kérdése – jelentette ki Papp Imre, aki válaszolt arra a felvetésre is, hogy a Tesco áruháztól miért a Vilmos parkba vezetik a csapadékvizet.

– A Vilmos park Kis-Csorna, a cserépgyár térsége, illetve a Toldi utca környékének csapadékvízgyűjtő területe. Ezért vezették oda a Tesco áruháztól is a vizet. Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy 1996-ban a Vilmos parkban a mostaninál lényegesen rosszabb volt a helyzet, Tesco áruház pedig nem épült akkoriban. Tehát ennek a problémának nem a Tesco az oka, hanem az, hogy a talajvíz nagyon magasan áll és a felszínről sem tud elfolyni. Ha a Vilmos parkkal kapcsolatos elképzeléseink valóra válnak, akkor ez a gond is megoldódik – nyilatkozta Csorna alpolgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre marad az ingázás

Gyakori panasza a rábaközi munkavállalóknak, hogy a szűkebb régióban nincs munkalehetőség. Ingázni, napi 50–100 kilométert kell utazni ahhoz, hogy kenyérkeresethez jussanak. Új cégek letelepedésére sajnos nincs sok esélye a térségnek. A Kisalföld annak járt utána, hogy a már működő vállalatok terveznek-e létszámfejlesztést. Tovább olvasom