Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

˝Az anyaország mindennél fontosabb˝

A Délvidékről származó Fürtön Attila kedden délelőtt tette le állampolgári esküjét a szárföldi községházán. Hazánk új állampolgára elmondta: házassága óta élete legszebb napja volt az eskü letétele.

Horváth Ferenc polgármester és Pintér Róbert jegyző előtt tette le magyar állampolgársági esküjét a Délvidékről származó Fürtön Attila kedden délelőtt. A szerbiai Torontáltorda (Torda) településről származó fiatalember 2008 januárjában érkezett hazánkba. Mint mondta, felesége szárföldi származású és nem szerette volna, ha a nehezebb szerb nyelvet kellett volna társának megtanulnia, mikor ő már gyermekkorától kezdve az anyaországban szeretett volna élni. – Amióta az eszemet tudom, mindig is Magyarországon képzeltem el a jövőmet – hangsúlyozta az új állampolgár, aki a magyar himnusz és Szózat hangjai alatt könnyeivel küszködött. Feleségét követve érkezett a rábaközi
településre és ahogy hozzátette, reményei szerint gyermekei is Szárföld népességét gyarapítják.

Fürtön Attila Pintér Róbert jegyzővel és Horváth Ferenc polgármesterrel az ünnepélyes percekben.
Fürtön Attila Pintér Róbert jegyzővel és Horváth Ferenc polgármesterrel az ünnepélyes percekben.

Az állampolgársági okirat átvételekor kijelentette: házassága óta élete legszebb napjának tartja a szárföldi eskütételt.

Horváth Ferenc polgármester kijelentette: Fürtön Attila esküje a második ilyen eljárás volt az utóbbi ciklusban. – A rendszerváltást követően többen, jórészt erdélyiek kérték az állampolgárságot a településen, Fürtön Attila azon – sajnos – ritka emberek egyike, aki a határainkon túlról érkezve Szárföldön képzelik el jövőjüket – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérrel lepte meg faluját az édesapa

Aktív életet élnek Farádon a civil szervezetek. Közösségi összefogással szerveznek rendezvényeket,… Tovább olvasom