Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Az ÁNTSZ bezáratta a csornai termált

Csorna - Kéthetes működés után bezárt a csornai termálfürdő, bizonytalan időre. Az ÁNTSZ Csornai, Kapuvári Kistérségi Intézete szerint az üzemeltetéshez szükséges dokumentumok hiányoznak, míg a működtető Kerti Park Kft. által szakmai irányítással megbíziott cég vezetője azt mondja, az intézet által kért papírokra nincs is szükség.
Péntektől az ÁNTSZ Csornai, Kapuvári Kistérségi Intézete felfüggesztette a csornai termálfürdő működését. Azaz nem is volt mit felfüggeszteni, mivel a strand megnyitásához még mindig hiányoznak a papírok. Dr. Márkus Katalin, az intézet kistérségi főorvosa a Kisalföld érdeklődésére elmondta: alapvető dokumentumok nem állnak rendelkezésre.

Karácsony Martina, a fürdő alkalmazottja kiragasztja a termál bezárásáról szóló, vendégeket tájékoztató hirdetményt.
Karácsony Martina, a fürdő alkalmazottja kiragasztja a termál bezárásáról szóló, vendégeket tájékoztató hirdetményt.

– Nincsenek meg azok az iratok, melyekkel az üzemeltető bizonyítja, hogy képesek biztonsággal működtetni a fürdőt. Többek között nincs meg az üzemeltetési szabályzat, melyet nekünk kellene határozattal jóváhagyni. Ezzel igazolják, hogy a biztonságos működtetés minden feltételét megteremtették – tájékoztatott dr. Márkus Katalin. A hiányosságokra a főorvos már korábban is, legutóbb az áprilisi szemlén, felhívta a figyelmet szóban és írásban is. Ennek ellenére a Kerti Park Kft. a mai napig nem nyújtotta be az üzemeltetési szabályzatot. Ennek része lenne a medencék átalakításából adódó új technológiai leírás is. Emiatt az intézet jóváhagyni sem tudta a szabályzatot.

Markó Béla, a fürdő szakmai irányításával megbízott Aqua Therm 3000 Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, mindent megtesznek azért, hogy a fürdőzni vágyók mielőbb igénybe vehessék a termált. Ő úgy véli, az ÁNTSZ által jelzett vízjogi üzemeltetési engedélyre nincs is szükség.

– Ennek ellenére megtettük a szükséges lépéseket és beszerezzük az engedélyt – jegyezte meg érdeklődésünkre Markó Béla. – A Kerti Park Kft. a megkapott vízjogi létesítési engedélyben foglalt fejlesztéseknek csak egy részét végezte el. Véleményünk szerint ezek a strand vízgazdálkodását nem érintik. Éppen ezért nem kértünk eddig vízjogi üzemeltetési engedélyt. Az ÁNTSZ ezt az érvelésünket nem fogadja el. Mi azon leszünk, hogy mielőbb megoldódjon a probléma és újra nyithassuk a strandot.

Markó Béla hozzátette: azokat a vendégeket, akik kilátogatnak a strandra és csalódniuk kell, virággal kárpótolja a Kerti Park Kft.

Olvasóink írták

 • 12. Mapecho2 2008. május 27. 13:02
  „Szép napunk van. Meleg van, szívesen kimennék a strandra. De nem lehet, valamiért... Ezt is szépen eljátszották, káosz ami itt van. Nem csak a strandon kellene rendet tenni hanem pár vezető fejében is.
  Akkor menjünk Kapuvárra, Győrbe, Pápára vagy akárhova ha strandolni szeretnénk. Ilyen benzinárak mellett meglehet azt is csinálni.”
 • 11. slave72 2008. május 24. 20:41
  „Kedves szulok,uszni tanulni vagyo,csornai lakosok!!! Mindenkinek kellemes nyarat kivanok,a habzo Raba mellett,....a fertozott Keszeg-er,vagy a tiltott banya tavak partjainal!!! Idaig jutottunk,koszonjuk az illetekeseknek!!!Kellemes VAKACIOT!!!!:(:(”
 • 10. Mesterba 2008. május 22. 20:05
  „Azért kapjuk mert megérdemeljük, amikor jó kezekbe lehetett volna akkor a sok kis maki nagyot akart szakítani rajta ahelyett, hogy a városért tettek volna valamit. A fejétől bűzlik a hal is.”
 • 9. szaké 2008. május 21. 08:09
  „Minden évben ez van a strandal,írják h
  bezáják,aztán mégsem.
  idén a változás az h tényleg bezárják!!!Ezt is sikerült tönkretenni
  Csornán!! Grat.”
 • 8. LAIKUS 2008. május 20. 17:49
  „Meddig tart még a KERTI PARK ámokfutása a csornai strandon?
  Meddig nevetnek az osztrák tulajdonosok csornán, hogy már hány éve eljátszák ezt a szembekötősdit?
  Kinyitni, hogy ne kelljen semmit csinálni, befektetni a szerződés szerint. Egy családi ház áráért vettek egy egész termálfürdőt. Azért nyitnak ki hogy kenyeret és cirkuszt adjanak! A müködési engedély csak ürügy szerintem. Meg kell nézni az átalakított medencét, tavaly is milyen mocskos volt. épp csak ki nem virágzott. Miért? Mert nem ürítik le minden nap, a müködési engedélyben meg annak kellene lennie, ugyanis ez töltő ürítő medence. Tudja ezt az ÁNTSZ is, tudja ezt Markó Béla is. Most majd kezdődik a mutogatás, hogy köszönjék a csornaiak az ÁNTSZ nek hogy nincs strandjuk.
  A méregfogat mig ki nem huzzák itt változás nem lesz. A méregfog pedig a Kerti Park Kft tulajdonosa.”
 • 7. Lacikó 2008. május 17. 20:13
  „Kilátogattam se víz,se virág!Ki ez a Markó,valami labancbérenc!?”
 • 6. Mapecho2 2008. május 17. 13:47
  „Tina, sztár lettél :D

  Örülök, itt a hétvége, szívesen kimentem volna...”
 • 5. Lacikó 2008. május 17. 13:05
  „A labanc vérét kellene megcsapolni.Takarodjon innen hazafele a pincelakó társaihoz!”
 • 4. Kapuvári 2008. május 17. 12:53
  „Új Magyarország 2008!”
 • 3. Lacika2 2008. május 17. 10:24
  „Teljes csőd ez a dolog!
  A széthúzás meg a szarakodás az megy...

  Szedjünk be lakónként Csornáról meg a vonzáskörzetéből fejenként egy ezrest oszt´ építsünk saját fürdőt! 10-15,000 X 1,000Ft= ??? Ft

  Persze, tudom, ezt csak "adakozással lehel".
  Én úgy legombolnék különadó formájában ennyit, mint a sicc!
  Aztán utána ünnepeltethetném magam, mert csináltam termált.
  Valahogy úgy kéne, mint anno a gázközmű-hozzájárulást!”
 • 2. Putyilov 2008. május 17. 06:57
  „Hurrá,hurrá!!

  Miért van az az érzésem,hogy itt a fürdőzők érdekei a legeslegutolsók a sorban??
  Mi lett volna,ha az Önkormányzat még meg is kötbérezi őket??”
 • 1. Lacikó 2008. május 17. 06:25
  „Végre meg kapom a régi álmaim tárgyát!-virágban fürödhetek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérjegyzék virtuális fizetéssel

Vág - A Vocational Academy vági tagiskolájába az érintettek elmondása szerint néha már a tanítók… Tovább olvasom