Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Az ajándék házat le kell bontaniuk

Látványtó kialakítása, az óvoda és a községháza fejlesztése szerepel a döri önkormányzat idei legnagyobb tervei között. Odafigyelnek a múlt értékeinek megőrzésére is.

A faluképet jelentősen megváltoztató és meghatározó beruházásokra készül Dör. Az egyik a település közepén valósul meg: látványtavat alakítanak ki egy üres területen. A kotrást önerőből végeztetik el, de a környezet rendezéséhez pályázati támogatást remélnek.

Dóczy Géza polgármester a Kisalföldnek elmondta: a meder kotrását az időjárás hátráltatja. A terepviszonyok nem mindig engedik, hogy a gépek dolgozhassanak. A munka ezen ütemére egyébként 5,5 millió forintot költ a falu.

A látványtó kialakítását az időjárás akadályozza. Ottjártunkkor sem tudtak dolgozni a gépek.
A látványtó kialakítását az időjárás akadályozza. Ottjártunkkor sem tudtak dolgozni a gépek.


– Régóta tervezzük már, hogy kezdünk valamit ezzel a területtel. Megkértük a szükséges engedélyeket, és szeretnénk mielőbb elfogadható állapotokat teremteni – fogalmazott a polgármester. – Parkosítani szeretnénk, padokat kihelyezni, sétálóutakat kialakítani. A Völcsey fazekasdinasztiának a közelben található két kemencéje. Úgy tervezzük, újra teret adunk az egykor jó hírű döri fazekasságnak, ami turisztikai szempontból is látványos lehet. Szintén a szomszédban van az egykori focipályánk. Ezen közösségi teret hozunk létre.

Dóczy Géza polgármester
Dóczy Géza polgármester


Az egyéb, folyamatban lévő ügyek közül Dóczy Géza kiemelte az egy épületben lévő polgármesteri hivatal és óvoda energetikai fejlesztését. Kicserélnék a nyílászárókat, elvégeznék a falak szigetelését és még napkollektorokat is felszereltetnének. A polgármester azért beszélt feltételes módban, mert előbb a pályázatot kell megnyerniük. Önerőből ugyanis nem tudnák a beruházást megvalósítani.

Az önkormányzat nemrégiben az egyik döri családtól házat kapott ajándékba. Úgy képzelték, falumúzeumot hoznak létre benne, ám ez a terv meghiúsult.

A falumúzeumnak szánt épület életveszélyes, lebontják. A múltnak emléket állító parasztudvart alakítanak ki az ingatlanon.
A falumúzeumnak szánt épület életveszélyes, lebontják. A múltnak emléket állító parasztudvart alakítanak ki az ingatlanon.


– Életveszélyes az épület, le kell bontanunk. Múltunknak azonban emléket állítunk, egyfajta parasztudvart alakítunk ki az ingatlanon. Szeretnénk bemutatni, miként, milyen eszközökkel éltek őseink. Az idei tervek között két utca burkolatának felújítása is szerepel, ez azonban szintén pályázatfüggő – foglalta össze a teendőket Dóczy Géza.

Az óvoda és polgármesteri hivatal épületének energiatakarékos fejlesztését tervezik.
Az óvoda és polgármesteri hivatal épületének energiatakarékos fejlesztését tervezik.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodai beíratás Csornán és Farádon

A leendő óvodások beíratására március 21-én, hétfőn és március 22-én, kedden reggel fél nyolctól… Tovább olvasom