Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Autós üldözés után fogták el az egyik betörőt

Egy órán át autón hajszolták, majd egy erdősávban fogták el a csornai rendőrök tegnap hajnalban a győrsövényházi Gól presszó egyik betörőjét. A másik elkövető a kocsiból kiugorva elmenekült.
Filmbe illő akció résztvevői voltak tegnap hajnalban a csornai rendőrök: nem sokkal négy óra után érkezett a riasztás a rendőrkapitányság ügyeletére, hogy az egyik győrsövényházi kocsmából gyanús zajok szűrődnek ki.

A rendőrök – Hatos István zászlós, Hancz József főtörzsőrmester és Kovács Gyula őrmester – azonnal a helyszínre siettek. A presszóban lefeszített ablakrács és kutatás nyomai fogadták őket. Az épületből hiányzott a televízió, a hifiberendezés, a mikrosütő, illetve a betörők megdézsmálták a cigaretta- és italkészletet is. A részleteket Hatos István elevenítette fel.

– Még útban Győrsövényház felé szembetalálkoztunk egy zárt kisteherautóval, így arra gondoltunk, talán azzal menekülnek az elkövetők – idézte fel a zászlós. – Kollégáim utánaeredtek, én pedig a közben odaérkező presszótulajdonossal maradtam a helyszínen. Mialatt beszélgettünk és a nyomokat vizsgáltuk, figyeltünk fel a sötétben lámpa nélkül közlekedő Zsigulira, aminek a hátsó ülése – mint később kiderült – az eltulajdonított műszaki cikkektől roskadozott. A károsult autójába ugrottunk és üldözőbe vettük a Fehértó felé menekülőket, közben rádión értesítettem munkatársaimat, akik Enese irányából a 85-ös főúton jöttek visszafelé.

A markotabödögei bekötőúton aztán keresztbe álltak a rendőrautóval és megállásra szólították fel a Zsiguliban utazókat, ám ők a padkán és félig az árokban továbbhajtottak. Mi pedig utánuk eredtünk. Már majdnem elértük a főutat, amikor a jármű ismét lehúzódott a padkára és a jobb oldali első ülésen ülő férfi kiugrott belőle és a szántáson keresztül eltűnt a sötétben.

Az üldözés ezután a 85-ös főúton folytatódott, a rendőrautó a menekülő elé vágott és így próbálta megállítani, ám a sofőr megint csak elrántotta a kormányt és az árokban egy fának ütközve állt meg. A férfi kimászott és ő is menekülőre fogta, előbb a szántáson futott, majd az erdősávban bújt el. Rövid keresés után azonban a rendőrök fülön csípték és a kapitányságra kísérték. Mint kiderült, budapesti lakos és társa is fővárosi. Pt még keresik a rendőrök.

A rendőrkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint az elfogott személy alaposan gyanúsítható az illetékességi területükön előfordult egyéb bűncselekmények elkövetésével is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába föld nyolc évszázada

Rábaszentmihály nyolcszáz éves. A falu lakói és a településről elszármazottak vasárnap ünneplik a… Tovább olvasom