Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 3°C | 8°C Még több cikk.

Autók a közbiztonságért

Kóny - Kóny önkormányzata vállalja a rendőrség körzeti megbízottjának és a helyi polgárőrök gépkocsijának fenntartását. A két járművet tegnap vették át használóik.

Aller Imre polgármester és Kiss József alezredes, csornai rendőrkapitány jelenlétében két gépkocsit adott át szerda délelőtt Kónyban Gorgosilits Fábián rendőr ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság megbízott vezetője. Egyet Németh Gyula törzszászlós körzeti megbízottnak, egyet pedig Csányi Gábor polgárőrparancsnoknak.

A polgárőrségnek átadott levizsgáztatott, téli gumikkal is ellátott Skodát – amely egy koros Ladát vált fel – korábban a körzeti megbízott használta, aki most egy megkülönböztető jelzéssel ellátott Opelt kapott.

Gorgosilits ezredes elismeréssel szólt a kónyi polgárőrök tevékenységéről, amely – mint fogalmazott – mintaként szolgálhat a megye többi települése számára is. Úgy vélte, közös érdek, hogy a településeken élők – köztük a kónyiak – biztonságban érezzék magukat.
Aller Imre polgármester, egyben a polgárőrszervezet elnöke a település lakói nevében köszönte meg a minőségi cserét. Bejelentette, hogy az önkormányzat vállalja a két gépkocsi fenntartásának költségeit és továbbra is jó együttműködésre törekszik a rendőrséggel.

Kérdésre válaszolva a megbízott főkapitány elmondta: a Csornai Rendőrkapitányság a mélységi területi ellenőrzés okán a közbiztonsági és határrendészeti osztállyal bővül. Várhatón mintegy húsz ember fő feladata elsősorban a mélységi ellenőrzés lesz. Hozzátette azonban, hogy nemcsak határőrszemmel kell gondolkodni, hanem a határőröknek meg kell tanulni rendőrként, a rendőröknek pedig határőrként dolgozni, hisz 2008. január elsejétől a teljes határőrizeti feladatot a rendőrség új szervezete látja el. A feladat ellátása érdekében bővül a csornai kapitányság létszáma.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél házzal, de kinyitott a fürdő

Csorna - Új, ezúttal kedvező fordulatot vett a csornai „termálregény". Korábban ugyanis arról szóltak a hírek, hogy idén nem tart nyitva a helyi termálfürdő, ám a napokban jó irányba változott a helyzet és vasárnap óta ismét várja a vendégeket a létesítmény. Tovább olvasom