Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Ausztria érdeklődik

Kapuvár - Az osztrák nagykövet kapuvári tárgyalásain elhangzott: a szomszéd ország cégeit a turisztikai és egészségügyi beruházások mellett a kapuvári és környékbeli szakképzett munkaerő érdekli.
Kedden délelőtt többórás tárgyalásokat folytatott dr. Ferdinand Mayrhofer-Grünbühel, Ausztria magyarországi nagykövete és Hámori György kapuvári polgármester. A megbeszélések után tartott sajtótájékoztatón elhangzott: az osztrák diplomata nem hagyományos magyar körút részeként érkezett a Rábaközbe: kimondottan a kapuvári városháza meghívásának tett eleget. Ez a tárgyalások hosszán is meglátszott, ahol szó volt turisztikai jellegű beruházások elősegítéséről és ipari parki fejlesztésekről is. Ez utóbbit a nagykövet meg is látogatta.

Dr. Ferdinand Mayrhofer-Grünbühel

Dr. Ferdinand Mayrhofer-Grünbühel kijelentette: az osztrák cégek számára nagy lehetőséget lát a kapuvári termálvíz jobb kihasználásában, úgy véli, a már jelenleg is magas turistalétszám mellé megjelenhetnek az ausztriai cégek is Kapuváron. – Ha röviden kellene kifejeznem Kapuvár legnagyobb vonzerejét, akkor az itt élő emberek szakmai felkészültségét és munkabírását emelném ki, melyre úgy gondolom, építhetnek e reménybeli ausztriai befektetők – mondta dr. Ferdinand Mayrhofer-Grün-
bühel nagykövet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a gyermekosztály, egyre ritkulnak a buszjáratok

Kapuvár - A közelmúltban családi napot tartott a Kapuvári Nagycsaládos Egyesület országos… Tovább olvasom