Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Átépítések: változik az adventi program

Kisebb újdonságokkal, ám a megszokott programokkal vágnak bele az ünnepi készülődésbe a rábaközi kisvárosok. Kapuváron változnak a helyszínek az építkezések miatt.
Csornán mintegy 300 ezer forintot kér a testület a díszkivilágítás és a rendezvények költségeire

A tavalyihoz hasonló nagyságrendű anyagi háttérrel, némi újdonsággal és a megszokott programokkal várja az ünnepet a Rábaköz három kisvárosa: Kapuvár, Csorna és Beled.

A legnagyobb változás – ha nem is anyagilag – Kapuváron észlelhető, ahol a Rábaközi Művelődési Központ és a városközpont felújítása jelentősen beleszólt a programok szervezésébe. Ahogy Budai Imre alpolgármestertől megtudtuk, a néhány százezer forintos ráfordítás a tavalyihoz hasonló lesz, akárcsak a városi díszkivilágítás felépítése. Megjegyezte, idén még feldíszítik a Fő téri karácsonyfát is. Ami a programokat illeti, elmarad a Haydn kórus hagyományos karácsonyi hangversenye és a Fabula-karácsony. Maradnak viszont az adventi gyertyagyújtások a Szent Anna-templomban és december elején gyermekszínházzal várják a kicsiket a moziban. Nem lesz Mikulás-kupa sakkverseny, de a Mikulás elmegy a helyi intézményekbe. A Hanság Big Band ünnepi jazzkoncertje – két vendégzenekarral – más helyszínen, december 9-én lesz. A kicsiket a moziba várják majd játszóházzal, a Moovement Dance Scool karácsonyi pillanatai pedig a sportcsarnokban lesznek. Információink szerint a városi jászolt felállítják a Fő téren és ott fog zenélni a fúvószenekar is.

Szerteágazó programmal várja Csorna is az ünnepeket. Kenesei Gáborné alpolgármester elmondta, a tavalyihoz hasonlóan mintegy 300 ezer forintot kér a testület a pénzügyi bizottságtól a díszkivilágításra és más költségekre. A világítást ismét helyi cégre bízták. A Szent István parkot és a városháza környékét díszítik fel. A munkák várhatóan ezen a héten kezdődnek. A kulturális programok a tavalyihoz hasonlóan a helyi művelődési központban és a városháza környékén lesznek, utóbbi előtt gyújtják hétvégente az adventi gyertyákat is. A karácsonyi vásárba úgyszintén a helyi kereskedőket várják.

Beleden egy kicsivel többet költenek idén az ünnepi készülődésre. Mint Tompáné Balogh Mária polgármestertől megtudtuk, a testület 300 ezer forintjához még 200 ezret nyertek pályázaton. A testület és a szakbizottság a napokban tárgyalja a kérdést, ám az már biztos, hogy a városháza környéke, a városközpont kap kiemelt helyet az ünnepi díszítésben. Ebbe egy városi karácsonyfa felállítása is belefér. Újdonság lesz, hogy ebben az évben a villanyoszlopok helyett inkább a belvárosi növényzetre kerülnek az ünnepi fények. A beledi kulturális programokban 2012-ben is nagy szerepet kapnak a helyi civil szerveződések, a szokásos adventi gyertyagyújtás mellett pánsípos előadást és ünnepi színdarabot is megtekinthetnek az érdeklődők. Az adventi vásárt a sportcsarnokba és környékére szervezik Beleden.

Olvasóink írták

  • 1. nilatak 2012. november 20. 07:07
    „" idén még feldíszítik a Fő téri karácsonyfát is" Tehát jövőre már nem..
    Akkor miről akarnak, vagy akartak szavaztatni????
    A piactérről is kekerült az összes nyírfa. Hát nem irigylem az árusokat a nyári 35 fokban...
    Elég jól irtják a nagy fákat. És nehogy azt mondják, hogy azért mert betegek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserpes István az év ˝merész újítója˝ lett

A kapuvári Cserpes Sajtműhely Kft. tulajdonosa lett az év „merész újítója” az Erst and… Tovább olvasom