Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Átalányfizetés után 31 ezres tartozás

A beledi Horváth Józsefné árammérője a szolgáltató szerint két éven át állt.
Horváth Józsefné évek óta rendszeresen és határidőre fizeti a havi átalányt a beledi lakásában fogyasztott áram után. A legutolsó leolvasáskor azonban kiderült, hogy az árammérő óra nem működik. A hibát bejelentette a szolgáltatónak, akik azonnal fel is szereltek egy újat. Kálváriája ezután kezdődött.

Az áramszolgáltató cég elsőre negyvenhétezer forintot számlázott ki a felhasználónak rendellenes vételezés címén. Ehhez meg kell jegyezni, hogy a rendellenes vételezés a szolgáltató szerint is a fogyasztónak fel nem róható okból keletkezett műszaki hiba. A beledi hölgy ezek után nem érti, miért kell a rendesen feladott átalány felett még ekkora összeget kifizetnie, mivel ez év elején még túlfizetést is visszautaltak neki. Mivel már nyugdíjas, így számára az azóta harmincegyezer forintra csökkentett összeg kifizetése is nehézségekbe ütközne. Az asszony fia, Horváth Csaba is keserűen jegyezte meg: a mérőóra a szolgáltató tulajdonát képezi, hibátlan működésének ellenőrzése ez utóbbinak nemcsak feladata, de érdeke is lenne.

Az üggyel kapcsolatban a Kisalföld megkérdezte a szolgáltató céget is. A társaság állásfoglalásában kifejtette: a meghibásodás feltételezett időszaka 2002 májusától ez év júniusáig, az óra cseréjéig tartott. Előírásaiknak megfelelően az előző, hibamentes ciklus adatai alapján számolták ki a fogyasztást. Ennek alapján állították ki a közel ötvenezer forintos első számlát. A júniustól eltelt időszak fogyasztása alapján ez az összeg harmincegyezer forintra csökkent. A szolgáltató részletfizetési kedvezményt is felajánlott a fogyasztónak az összeg kiegyenlítésére, ez utóbbiról azonban Horváthné nem tud.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A biotermelésé lehet a jövő

A magyar mezőgazdaság számára a bio lesz az egyedüli kitörési pont, az irányadó vonal ez… Tovább olvasom