Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Átalakítják az egykori kultúrházat

Felújítja és bővíti az osli önkormányzat a falu kultúrházát. Eddig 15 millió forintot költöttek az épületre – pályázati segítséggel.
Pályázati támogatással és az önkormányzat által biztosított önerőből újítják fel Osliban a kultúrházat.
Az épület a beruházással többfunkciós lesz, hiszen ott kap helyet a községi tornaterem is. A munkálatok tavaly kezdődtek.
Fodor József, Osli polgármestere a Kisalföldnek elmondta: az idei idősek napi ünnepséget már az új épületben tarthatták.
– Az 1950-es évek végén épült a kultúrház, azóta csupán a tetőszerkezetet tették rendbe – beszélt a részletekről a polgármester. – Az épület állaga megromlott, nem várhattunk a korszerűsítéssel. A felújítással együtt új funkciót is kapott a ház. Nem voltak például szo-

ciális helyiségek, vizesblokkok, mára ezek is elkészültek. Az egykori közösségi termet is bővítettük, így 330 négyzetméteres lett. Itt kap helyet a tornaterem, ami a helyiek sportolási lehetőségét biztosítja, illetve az iskolai testnevelésóráknak ad helyet. Hozzá öltözőket is építettünk, valamint akadálymentesített vizesblokkot. A csarnokban még hátravan a speciális burkolat lerakása és a szükséges eszközök felszerelése.
Az osli kultúrház utca felőli része változatlan állapotban van

egyelőre. Fodor József arról számolt be, hogy rendbetételéhez szintén pályázati pénzre lesz szükség.
A tervek szerint ott helyezik el megfelelő körülmények között a könyvtárat és a kiszolgálóhelyiségeket. Cserélik a nyílászárókat és kisebb felújító munkákat végeznek el.
– A beruházás eddig 15 millió forintba került, amihez forrást a területfejlesztési tanács pályázatán nyertünk és a szükséges önrésszel egészítettük ki. Számításaink szerint még 8–10 millió forint kellene ahhoz, hogy befejeződjön az építkezés a kultúrházban – jegyezte meg Fodor József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerződést bontottak Csornán a Perfekttel

A frissen „felállt” grémium felmondta a Perfekt zrt.-vel kötött megállapodást, továbbá… Tovább olvasom