Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Átalakítják a buszfordulót is

Beled - A beledi buszforduló átalakítását már megkezdte a helyi önkormányzat, saját forrásból. A beledi városháza új homlokzatot kap, melynek forrásait magánpénzből teremtették elő.

Ötmillió forintból átalakítják a központi buszfordulót Beleden, és várhatóan e hónap végéig a magánpénzből finanszírozott városházi rekonstrukció is befejeződik a Rábaköz legfiatalabb városában.

A városi cím elnyerését követően a település csinosításába és a már régen tervezett központi rész átalakításába fogtak bele az ifjú város vezetői. – Az áruház előtti buszfordulóra több sikertelen pályázatot is benyújtottunk, így most saját erőből alakítjuk át a meglehetősen rossz állapotban lévő területet – mondta el portálunknak Tompáné Balogh Mária polgármester. A terület – a katolikus plébániával együtt – térburkolatot kap a parkolóhelyek kijelölésével és egy új, üveges buszmegálló felállításával. A munkákra saját forrásból ötmillió forintot áldoz a helyi önkormányzat.

Városháza: A felújítást régi községházi képek alapján készítik.
Városháza: A felújítást régi községházi képek alapján készítik.

A buszforduló átalakítását követően egységes zöldterületek létesítésére törekszik a városháza.

Az önkormányzat épületének homlokzatfelújítása már elkezdődött. Tavaly nyílászárókat cseréltek, idén pedig – egy elszármazott, Tatai Lajos jóvoltából – a homlokzat új ablakdíszekkel és egy erkéllyel is bővül, ezenkívül szigetelik az épületet. Az adományozó az építőanyagon felül a munkadíjat is kifizeti. A felújítást régi községházi képek alapján készítik az 1919-ben épült városházán. A szépítés e hónap végére befejeződik, ám emellett hárommillió forintból térburkolat is lesz a megújított városháza előtt.

A várossá avatási ünnepséget szeptember 12-én tartják Beledben, a polgármester szerint takarékos, ám a helyieket csalogató ünnepségre készülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadta községe múltjának emlékeit

Acsalag - Nyugdíjas, Németországban élő vegyészmérnök dolgozta fel szülőfaluja, Acsalag néprajzát.… Tovább olvasom