Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Átadták, de még nem fizették ki a vízelvezetőt

115 millió forintból újították fel Csorna északnyugati csapadékvíz-elvezető rendszerét. Az önkormányzat 93,4 millió forint pályázati támogatást kapott a beruházáshoz.

Ünnepélyesen is átadták Csornán a város északnyugati városrészének felújított csapadékvíz-csatornahálózatát. A beruházás 115 millió forintba került, közel ötszáz méternyi burkolt medret alakítottak ki, 517 méteren beton átereszeket raktak le és két zsilipet is beépítettek. A kivitelező és műszaki ellenőr számláját az átadás ellenére az önkormányzat még nem fizette ki.

A fejlesztésre a város 93,4 millió forintos támogatást nyert, illetve 5,3 milliót az önerőalaptól kapott. A fennmaradó 15,3 millió forintot a város biztosította. Az átadón Kenesei Gáborné alpolgármester úgy fogalmazott: a város legveszélyeztetettebb területeinek csapadékvíz-elvezetése oldódott meg.

És, hogy miért is nem fizetett még a város a munkáért? Mint kiderült, a kivitelező nem a tervekben meghatározott betonelemeket használta fel, hanem azoknál hét centiméterrel keskenyebbet. A változtatást azonban nem jelezte sem a cég, sem a műszaki ellenőr. A város most a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség jóváhagyására vár. Ha a szervezet elfogadja, hogy tíz- helyett háromcentis lapokat használtak fel, akkor az önkormányzat is fizet.

A szalagátvágás után megtudtuk: a fejlesztési ügynökséghez megérkezett Csorna kérelme a jóváhagyáshoz. Rövid időn belül döntenek róla. Információink szerint a két betonelemmel kapcsolatban a gyártó egyenértékűségi nyilatkozatot adott ki. Azaz a lapok műszaki tulajdonságai hasonlóak. Éppen ezért mindössze technikai jellegű átvezetésről lesz szó a projektben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bursa-pályázat

Ismét megjelent a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat kiírása. Tovább olvasom