Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Átadták az Erzsébet utcai kereszteződést

A burkolat helyreállítása után átadták a forgalomnak a csornai Erzsébet utca és a 85-ös főút közti kereszteződést. A munkák a nyár végéig a kórház előtt folytatódnak, áthelyeztek egy buszmegállót.


– Újra birtokba vehetik a csornaiak a város egyik legforgalmasabb csomópontját az Erzsébet királyné utcánál és megnyílik a forgalom előtt a Palota sor is – tájékoztatta a Kisalföldet Bertha Zoltán, a Pannon-Víz zrt. csornai üzemmérnökségének vezetője. A munka további szakasza a Margit Kórház előtt – várhatóan augusztus végéig – tart.

Csorna legnagyobb csatornarekonstrukciós munkája során 350 méter új csatorna épül a várost kettészelő főútvonal alatt. Az első ütem csatornafektetése 120 méter hosszúságban közel tíz napja elkészült, a burkolat teljes helyreállítását követően pedig tegnap a főútvonalat a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. átadta a forgalomnak.

Az autósok újra birtokba vehették a kereszteződést, a munkálatok azonban a nyár végéig még eltartanak.
Az autósok újra birtokba vehették a kereszteződést, a munkálatok azonban a nyár végéig még eltartanak.

– Javában folyik a második ütem építése, melynek során az építők a kórház felé haladnak, jelenleg a Korona Center udvari bejárójánál tart a csőcsere – mondta Bertha Zoltán. – A munkálatok idejére le kellett zárni a gépjárműforgalom elől a Margit Kórház főbejáratát, amelyet azonban a gyalogosok továbbra is igénybe vehetnek, de nem használhatják a kórház főbejárata előtti gyalogátkelőhelyet. A Margit Kórház gépjárművel várhatóan augusztus végéig a hátsó portán, a Kórház utca felől közelíthető meg.

A kórház előtti lezárás újabb torlódást okoz a csornai belvárosban.
A kórház előtti lezárás újabb torlódást okoz a csornai belvárosban.

Az intézmény előtti buszmegállót közel ötven méterrel áthelyezik a Szent Antal-temető melletti körforgalom irányába. A jelenlegi kórházi parkoló helyén lesz az új autóbuszöböl. – Az építkezés idején az ivóvízellátás és a szennyvízelvezetés folyamatos lesz, egy rövid szakaszon ismét föld feletti vezetéken kell szivattyúznunk a szennyvizet – tette hozzá Bertha Zoltán.
Lapunk az átadás után az átadott kereszteződésnél járt, ahol az autósok elmondták: a Szombathely felől érkező járműsor vége bőven a városközponton túlra nyúlt. A kamionvezetők egy része úgy véli: a torlódást az újonnan megnyitott kereszteződés bekapcsolt lámpái okozzák, melyek az egy sávon, a körforgalomtól érkező kamionforgalmat azonnal megakasztják.

Olvasóink írták

 • 3. kroly 2013. július 16. 14:53
  „Az bíztos hogyezt csak csornán lehet véghez vinni. Más város már elzavarta volna az ilyen kivitelezöt hacsak nem ...................és akkor ráértek gyerekek nekünk megéri.”
 • 2. miro132 2013. július 16. 10:33
  „ha rendesen :) 3 műszakban dolgoznának akkor régen készen lenne a munka és nem szenvednénk ennyit a forgalomtól...”
 • 1. kackac 2013. július 15. 17:11
  „Csornán nincs Erzsébet utca.
  Erzsébet királyné utca van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsgyár: hat érdeklődő van az üzemre és a gépekre

Három cég a teljes kapuvári húsgyár, hárman pedig csak a gépek iránt érdeklődnek. Tovább olvasom