Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Átadták a megújult rendelőt Farádon

Új műszerekkel és informatikai rendszerrel bővült a farádi orvosi ellátás.

Átadták rendeltetésének a megújult farádi orvosi rendelőt, melyet 31,7 milliós pályázati támogatásból és 3,5 milliós önrészből valósított meg a helyi önkormányzat.

Szalai Zoltán polgármester és dr. Radányi Ibolya háziorvos megnyitójával adták át hétfőn az új farádi orvosi rendelőt a helybélieknek. Az 1980-ban épített rendelő felújítása már indokolttá vált, hiszen a kisebb javításoktól eltekintve érdemben nem korszerűsítették. A kívül-belül megújult intézmény felújítására pályázatot nyert a helyi önkormányzat, melyet Tompos Béla egykori polgármester indított útjára és a jelenlegi községvezetés fejezett be. A pályázaton 31,7 millió forintot kapott az önkormányzat, amely ehhez még 3,5 milliós önrészt tett hozzá. – Az épületben lévő szolgálati lakást is a helyi költségvetés mintegy 6,1 millió forintjából újítottuk fel – tette hozzá Szalai Zoltán.

A rendelő teljes felújítására pályázaton 31,7 millió forintot kapott az önkormányzat, amely ehhez még 3,5 milliós önrészt tett hozzá. Az épület átadóünnepségét kedden tartották.
A rendelő teljes felújítására pályázaton 31,7 millió forintot kapott az önkormányzat, amely ehhez még 3,5 milliós önrészt tett hozzá. Az épület átadóünnepségét hétfőn tartották.


A részletekről szólva elmondta, a négy beérkezett kivitelezői ajánlatból két érvényes ajánlatot tárgyalt meg a képviselő-testület, majd a csornai Knapp József kezdhette meg a kivitelezési munkákat, melyek idén június közepén fejeződtek be. Ezt követően kezdődött meg a beköltözés, melyről a háziorvos elmondta, sokat köszönhetnek a helybéliek segítségének.

Az új rendelő akadálymentesített, külön várót kaptak a rendelésre várók és a kontrollra érkezett betegek és itt kapott új helyet a védőnői szolgálat is. Utóbbi új műszerekkel is bővült, akárcsak a háziorvosi rendelő. Minden helyiségben bővült az informatikai rendszer is, valamint sorszámkiadó automata könnyíti meg a betegek fogadását. Ezenkívül új szigetelést, nyílászárókat és kiépített parkolókat kapott az épület.

Az átalakítás idejére a rendelések az idősek klubjába költöztek, az időseket pedig a helyi iskola látta vendégül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik az otthon helyét Csornán

Még mindig nem dőlt el, hova költözik a csornai többcélú kistérségi társulás által fenntartott… Tovább olvasom