Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Átadták a katolikus intézmény új szárnyát

Ünnepélyesen is átadták vasárnap a csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ felújított, kibővített épületét. A beruházás közel 170 millió forintba került, amit a fenntartó, az egyházmegye saját forrásból biztosított.
Új tantermekkel, óvodai csoportszobákkal, kiszolgálóhelyiségekkel, könyvtárral, informatikai teremmel, közösségi térrel gazdagodott az intézmény. Az új szárnyat dr. Pápai Lajos megyés püspök szentelte fel és áldotta meg. A nemzetiszínű szalagot Áder János köztársasági elnökkel – aki az iskola jogelődjében végezte általános iskolai tanulmányait – közösen vágták át.

Dr. Pápai Lajos megyés püspük mint fenntartó, Áder János mint egykori diák avatták fel a bővített épületet.
Dr. Pápai Lajos megyés püspük mint fenntartó, Áder János mint egykori diák avatták fel a bővített épületet.

Az ünnepi program vasárnap reggel hálaadó szentmisével kezdődött, melyet dr. Pápai Lajos celebrált. A szentmisén a Szent Gellért-díj arany fokozatát vehette át Fehér Lászlóné, az intézmény igazgatója. Kocsisné Németh Tímeát, az iskola pedagógusát a díj ezüst fokozatával tüntették ki.

A felújított és átalakított épületben az igazgató tájékoztatott a fejlesztésről. Eszerint a beruházás ezer négyzetmétert érintett. Új óvodai csoportszobákat, iskolai tantermeket, kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki. Könyvtárral, olvasóteremmel, informatikai teremmel és közösségi térrel bővült az intézmény. Jelenleg 200 óvodás és 404 iskolás tagja a rákóczisok közösségének. Az óvodában a tizenkettedik nevelési, az iskolában a tizenkilencedik tanév kezdődött meg idén. A csornaiak mellett még tizenhat településről járnak gyerekek a katolikusba. Ottlétüket az intézmény hetvennyolc munkatársa vigyázza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári húsgyár: vizsgálat tisztázhatná a helyzetet

Felügyelőbizottsági vizsgálatot kér a kapuvári húsgyár ügyeivel kapcsolatban a rábapordányi… Tovább olvasom