Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Átadták a kapuvári kerékpárosközpontot

Tegnap átadták a százötvenmillió forintnyi pályázati pénzből épült kapuvári Hany Istók kerékpároscentrumot.
Ünnepélyes keretek között végre átadták a százötvenmillió forintos pályázati pénzből felépített kapuvári Hany Istók kerékpároscentrumot. A beruházás nyolcvan százaléka uniós és állami pénzből készült el.
A létesítményt üzemeltető Flóra Kft. fürdővezetője, Mészáros Manuéla kijelentette: a városfejlesztés egyik sarokköve a turizmusban rejlő lehetőségek kiaknázása, ehhez szervesen kapcsolódik a most megnyitott centrum létrehozása is.

Első lépés a turizmusért

– Nagy lehetőséget látok abban, hogy a kerékpárosközpont szomszédságában van a Flóra gyógyfürdő. Úgy vélem, a két létesítmény kiegészíti egymást – mondta a fürdő vezetője. Mészáros Manuéla hozzátette, az új létesítmény kihasználásával nagyban növelik a kapuvári vendégéjszakák számát. A kihasználtsághoz hozzátartozik az is, hogy a Flóra már felvette a kapcsolatot a Fertő–Hanság Nemzeti Parkkal és az ausztriai kerékpáros-szövetséggel az együttműködés lehetőségeiről. Terveik közt szerepel egy olyan összeállítás készítése is, mellyel a város és a környék nevezetességeit gyűjtenék egy csokorba. Ennek jó alapot teremt az új létesítmény kiállítóterme is, melyben jelenleg a Pátzay-gyűjtemény darabjai láthatók.

– Egy fecske nem csinál nyarat, de ez az új létesítmény meghozhatja a vállalkozók érdeklődését a kapuvári turisztikai fejlesztések felé – mondta megnyitóbeszédében Hámori György polgármester. Úgy véli, a város lakossága már rászolgált arra, hogy a turizmus fejlődésével végre megindulhasson Kapuvár gazdasági felemelkedése.

Még tizenötmillió forint

A megnyitón részt vett a Phare-CBC projektek programengedélyező ügyvezetője, Galovicz Mihály is, aki a kerékpáros-turizmus környékbeli lehetőségeit is ecsetelte. Varga Brigitta, a polgármesteri hivatal munkatársa ismertette a létesítmény és a létrehozására kiírt pályázat részleteit. Eszerint az elmúlt év áprilisában írták alá a pályázati szerződést, majd tavaly decemberben bízták meg a Mitring kft.-t a kivitelezéssel. A kilencszáz négyzetméteres centrumban a kiállítótermek mellett panzió, étterem, kerékpárkölcsönző és -szerviz, valamint internetkávézó is helyet kapott. A létesítmény teljes üzeme csak a jövő év elejétől indulhat. Mészáros Manuéla szerint ennek érdekében még tíz-tizenöt millió forintos ráfordítás szükséges az üzemeltető részéről.
A szerdai megnyitó után nyílt nap keretében a kapuváriak is megtekinthették a kerékpároscentrum berendezéseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Templomok naptáron

Hatodik alkalommal jelent meg a kisalföldi templomokat ábrázoló naptár, amely ezúttal is dr. Nagy… Tovább olvasom