Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Átadása óta beázik az új épület

Csorna - Átadása óta beáznak a csornai Arany János utca 5. számú ház lakásai. A kivitelező, a beruházó és a fővállalkozó egymásra mutogat, a lakók nem tudják befejezni lakásaikat.
A magyar építőiparra jellemző történet bontakozott ki Csornán az Arany János utcai társasházban. Az 5. számú épületet két éve adták át, ám a felső emeleti lakások azóta áznak. A lakók a kivitelezővel, a beruházó a fővállalkozóval vitázik.

Az egyik lakó, D. István kereste meg lapunkat azzal, hogy újonnan, nyolcmillióért vásárolt csornai lakását máig nem tudja rendesen befejezni, mivel a plafon rendszeresen beázik. – Tavaly májusban hívtuk ki a csornai kivitelező cég képviselőjét azzal a problémával, hogy nálam és a szomszédomban, B. I.-nél rendszeresen ázik a plafon, a szobában már az elektromos elosztódobozba csepeg a víz – mondta a Kisalföldnek D. István. Az ő kérésére a kivitelező kiment a helyszínre és javított a tetőn, ám hiába a többszöri beavatkozás, a lakásokban ki sem kell nézni az ablakon, hogy tudják, odakinn esik az eső. A lakók elmondták, nemcsak lakásaik áznak, a lépcsőházban már „kivirágzott" a meszelés.

Lépcsőház: Kivirágzott a kétéves épület.
Lépcsőház: Kivirágzott a kétéves épület.

Megkérdeztük az épület csornai kivitelezőjét a beázásokról, aki elmondta, saját költségén négy-öt alkalommal ment ki a helyszínre és végzett több alkalommal munkálatokat. Dani Tibor hozzátette, a további javításokat nem tudja addig vállalni, amíg közel húszmilliós kintlévőségét nem tudja rendezni a beruházóval.

A lakásbeázás már a villamos hálózatot veszélyezteti. Fotó: Turbók Attila
A lakásbeázás már a villamos hálózatot veszélyezteti. Fotó: Turbók Attila

Lapunk megkereste az épület győri beruházóját is. A nevét nem vállaló férfi elmondta, tud a problémáról, egy alkalommal – bár nem kötelessége – megpróbálta a kérdést megoldani. – Én a csornai kivitelezővel nem vagyok jogilag kapcsolatban, kettőnk közt a fővállalkozó van, mely céget épp felszámolják – mondta a beruházó. Annyit hozzátett, tudomása szerint a tető építését kifizették a kivitelezőnek, így véleménye szerint a garanciális javítások a csornai kivitelezőt terhelik. Ám kijelentette, ha a fővállalkozó felszámolóbiztosa engedélyezi, akkor a beruházó és a kivitelező megegyezhetnek a vitatott pénzösszeg erejéig a javítások elvégzésében.

Mindezek mellett a lakások áznak, a lakók pedig ügyvédhez fordultak.

Olvasóink írták

 • 3. Kivitelező 2009. március 07. 14:47
  „Kedves Putyilov!

  Bizonyára megváltozik a véleménye, ha az alábbi tények a tudomására jutnak:
  - a beázás a fizetési kötelezettség után 2,5 évvel jelentkezett.
  - a beruházó RCA 2004 Kft. és a fővállalkozó, a felszámolás alatt lévő Ingatlancentrum 93 Kft. 100%-os tulajdonosa és ügyvezetője ugyaaz, a cikkben nevét nem vállaló, nyilatkozó személy. Úgy hívják, hogy Takács Zoltán.

  Tisztelettel: Dani Tibor, a kivitelező cég ügyvezetője”
 • 2. Putyilov 2009. március 04. 11:42
  „Ha vki selejtet csinál,akkor ne várjon érte pénzt,amíg azt ki nem javította.”
 • 1. aTibi 2009. február 27. 16:30
  „Érdekes ugye a fővállalkozót fölszámolják!
  Nem-nem véletlen! Hajjaj!

  Szerintem nem az első eset, a két gazember kapcsolatában: beruházó--fővállalkozó!
  Egy-két alvállalkozó biztos, szépeket mesélne!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres csornai tűzzománcosok

Csorna - Eredményesen szerepeltek a Széchenyi István Általános Iskola tűzzománcszakkörösei a tavaly… Tovább olvasom