Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Át kell alakítani az Ipari Park Kft.-t

Kapuvár - Két év múlva eláraszthatják az osli Hany egy részét. Átalakítanák a veszteséges Ipari Park Kft.-t és vizsgálják a város házszámozási rendszerét. A térségi iskolába várják a vitnyédi és osli gyermekeket – feltételekkel.
Fersch Attila tájékoztatójával kezdődött a kapuvári képviselő-testület hétfői ülése. A Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatóhelyettese elmondta, komoly előrelépés történt a természetvédelem terén, többek között a tájidegen növényzet „kitakarításában", ám a legszembetűnőbb eredménynek a bősárkányi élőhely-rekonstrukciót tartja. Az illegális szemétlerakókkal szemben viszont reménytelennek tetsző küzdelmet folytatnak. Fersch Attila elmondta: terveik szerint 2010 elején eláraszthatják az osli Hany egy részét, visszaállítva az egykori természetes állapotot.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetőjének beszámolója után a városi közalapítványok tartottak tájékoztatót előző évi működésükről. Metykóné Varga Brigitta, az Ipari Park Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, az önkormányzati cég évek óta – tavaly valamivel több mint egymilliós – veszteséggel működik, így szükséges lesz a kft. átalakítása. Hámori György polgármester hozzátette, az átalakítással kivárnak, hiszen elképzelhető lesz bizonyos önkormányzati feladatok saját cégbe való átszervezése.

A Kéz-Mű Kht. igazgatója, Horváth Judit elmondta, az állami szabályozás miatt be kellett zárniuk fertődi telephelyüket, az állami támogatás megszűntével sajnos az elmúlt évi gazdálkodás nem hozta a várt eredményeket. A város házszámozási rendszerének átalakításában megegyeztek arról, hogy egyelőre felmérik a jelenlegi helyzetet és ez után döntenek a követendő normák kialakításáról.
Ám a már meglévő házszámtáblákat az épületekre ki kell helyezni augusztus végéig.

A plénum döntött a strandot üzemeltető Flóra kft. beépítési kötelezettségének meghosszabbításáról. A termál jövendőbeli főbejáratának építése a cég átalakulása miatt késik. 2011-ig kaptak határidőt az építkezés megkezdésére.

A képviselők tárgyalták a vitnyédi és osli iskolák lehetséges csatlakozását a Kapuvári Térségi Iskolához (KTI). Ennek kapcsán a polgármester hangsúlyozta, már az elmúlt évben is láthatóak voltak az alapítványi fenntartási forma hiányosságai. – Többször és több fórumon is megosztottuk aggályainkat a kistérség polgármestereivel, ám azt el kell ismernem, hogy nem lehetett könnyű a döntés – jegyezte meg Hámori György. Kijelentette, a gyermekek érdekében meg fognak egyezni, ám azt hangsúlyozta, Kapuvár érdekeit képviseli a tárgyalásokon. – Szorítanak bennünket a határidők, így gyorsan kell dönteni a csatlakozásról – mondta Hámori György, ám hozzátette, csak az iskolákról lehet szó, a kistelepülések konyháit nincs szándékában átvenni. (A testület további döntéseire visszatérünk – a szerk.)

Olvasóink írták

 • 4. antistar 2008. június 03. 19:49
  „Veszteséges az Ipari Park KFT?! Talán nem végzik jól a munkájukat!!! Nem az lett volna feladatuk, hogy új cégeknek adjanak el területeket, és ezzel munkahelyeket teremtsenek?! Kirúgni az összes semmittevő ingyenélő analfabétát, és szakembereket a helyükre!!!”
 • 3. érdeklödő 2008. május 30. 23:06
  „Miért a 2007-08 tanévben adták el akkor a házhelyi iskolát, ha látható volt hogy nincs pénz(talán konkurencia volt)”
 • 2. tubí or not tu bí 2008. május 28. 23:19
  „pótcselekvés”
 • 1. Don Kartács 2008. május 28. 09:42
  „Nem is vártam mást egy mezővárosi polgármestertől”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunap Babóton

Babót - Reggel fél héttől a kavicsbányatavon horgászversennyel kezdődik a helyi falunap május 31-én,… Tovább olvasom