Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Aromaüzem százmilliós beruházással Beleden

Egy francia cég százmillió forintért új üzemet létesít Beleden. A várhatóan ősztől induló vállalkozás egyelőre tizenöt dolgozóval kezdi meg a termelést.
– Örömmel jelenthetem, hogy másfél éves huzavona után a minap aláírtuk azt a szerződést, minek értelmében egy francia cég százmilliós beruházással új üzemet létesít Beleden – mondta Tompáné Balogh Mária, a dél-rábaközi település polgármestere. A leendő aromaüzem tizenöt dolgozónak ad majd munkát. A polgármester elmondta: az új létesítményt önkormányzati területre szánták, de a környezetvédelmi hatóság nem adott engedélyt az építkezésre. A létesítendő üzem területét végül egy helyi vállalkozó adta el a franciáknak az úgynevezett ciráki úton.

– Az építési engedélyek beszerzése tart, bízom benne, hogy egy hónap múlva készen lesznek, így talán szeptember-október körül megindulhat a termelés Beleden – mondta Tompáné Balogh Mária. A polgármester szerint a cég vezetői gárdájával szemben komolyak a szakmai elvárások, de Tompáné úgy véli, az üzem vezetésére egy helybéli fiatal lenne a legalkalmasabb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájspecifikus rábaközi értékek

A Rábaköz olyan földrajzi egység, amely sajátos turisztikai adottságokkal és vonzerővel rendelkezik. Ezt a tájegységet versenyképessé kell tenni – állítja egy Csornán rendezett konferencia szervezője. A házigazda jogán dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei apát, csornai prépost-prelátus a rend történetének rövid ismertetésével köszöntötte a jelenlevőket. Tovább olvasom