Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Árkorrekció csak jövőre

Az előzővel szemben olcsóbban fűt az új kapuvári szolgáltató. Az augusztusi gázáremelés hatásait csak a jövő évtől érvényesítik.
Az előzővel szemben olcsóbban fűt az új kapuvári szolgáltató. A cégvezető szerint az augusztusi gázáremelés hatásait csak a jövő évtől érvényesítik. Novemberig elfogadják a rendszer rekonstrukciójáról szóló ütemtervet.

– A helyi önkormányzat és cégünk ígéretéhez híven a szezon kezdetén, október 15-től (ha az időjárás szükségessé teszi, előbb is) megkezdjük a fűtést azokon a rendszereken, amelyekre szerződést kötöttünk a kapuvári önkormányzattal – mondta Tóth Zoltán, a helyi fűtésszolgáltató Greenergy Kft. vezérigazgatója.

Három központból, a lakótelepi, a Gesztenye sori és a Fő téri kazánokból biztosítják az ezekre felfűzött lakások melegvíz- és hőellátását. A cég a szerződésmintákat már kiküldte a lakosságnak.
Ezzel kapcsolatban merült fel kétely a város új polgármesterében is. Hámori György – aki az előző testületben is felkarolta a helyi távhő ügyét – elmondta, a szerződés szerint a lakosság a kazánházakban mért hőmennyiséget fizeti ki. Ez leginkább a lakótelepen okoz gondot, mert az Ifjúság úti kazánház és az úgynevezett kifliházak közti vezeték hiányos szigetelése mérhető hőveszteséget okoz. A kérdéssel kapcsolatban Tóth Zoltán elmondta: mivel az együttműködési szerződést csak szeptemberben tudták aláírni, a vezetékrendszer rekonstrukciójára csak a fűtési szezon vége után tudnak sort keríteni.

Ennek részleteiről a november végéig elfogadott felújítási ütemterv rendelkezik. – Törekvésünk megegyezik a lakossági elvárásokkal, tehát terveinkben a lépcsőházakban történő hőmennyiségmérést tartjuk kívánatosnak, de ennek kiépítése csak az előbb említett szerződés keretei közt, később lehetséges – hangsúlyozta a Greenergy vezetője.

Ezenkívül egyéb módon is igyekeznek elnyerni a kapuváriak bizalmát. A helyieknek a minap kiküldött szerződéstervezetben leírták az idei, induló alap- és hődíjak mértékét, összehasonlítva az előző szolgáltató díjtételeivel. Eszerint például a lakossági hődíj esetén a Ras-Hő Kft. 1284 forintjával szemben a Greenergy csak 1220 forintot számláz gigajoulonként, de a meleg víz köbmétere is csak 216 forint, szemben az előző szezon 227 forintjával. A Greenergy vezetője azonban hozzátette, az árakban még nem érvényesítették a legutolsó, augusztusi nagymértékű gázáremelést, hiszen a kalkuláció még előtte készült. Nem akarják a lakosságra egyszerre rázúdítani ennek hatását, ezért csak a jövő év elején végeznek egy, a gázáremelésnél kisebb mértékű árkorrekciót. – A következő szezontól kezdve más gyakorlatot követünk, a fűtés megkezdése előtt megállapított árat az egész szezonban tartjuk – mondta Tóth Zoltán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Király Iván nevét vette fel az iskola

„ Király Iván természettudós tanár munkálkodása során a Rábaköz és a Hanság természeti értékeire irányította figyelmünket” – olvasható abban a kiadványban, amely egy jeles farádi esemény alkalmából jelent meg. Névadó ünnepséget rendeztek a farádi általános iskolában. Az intézmény Király Iván Hanság-kutató, tanár, ornitológus nevét vette fel. Tovább olvasom