Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Aratók a termőföldön és a színpadon Vitnyéden - fotók

Harmadik aratófesztiválját rendezte a hét végén a vitnyédi önkormányzat.

Az immár pályázati forrásokból megtartott rendezvényen mind a helyi, mind a meghívott aratócsapatok kitettek magukért a szántóföldön és a színpadon egyaránt.

Ha röviden akarnám jellemezni a hétvégi programot, azt kellene mondanom: a helyi hagyományőrzés mindent vitt Vitnyéden – jegyezte meg lapunknak a szombati rendezvényről Zsámboki László, a vitnyédi Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesület vezetője. Mind neki, mind a programot szervező önkormányzatnak megvolt az oka az örömre, hiszen a már pályázati forrásokból megvalósuló vitnyédi aratófesztivál beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A fesztivál résztvevői Gál Imre gazdálkodó földjén mutatták be tudásukat a kézi aratás terén. Ezután a színpadon is megcsillogtathatták rátermettségüket.
A fesztivál résztvevői Gál Imre gazdálkodó földjén mutatták be tudásukat a kézi aratás terén. Ezután a színpadon is megcsillogtathatták rátermettségüket.


Tóth Kálmán polgármester és csapata hívására Agyagosszergényből, Fertőszentmiklósról, Kapuvárról, Sopronkövesdről, Undról és a házigazdáktól érkeztek csoportok, hogy megmutassák tudásukat Gál Imre gazdálkodó földjén a hagyományos, kézi aratás terén. Némi kaszatörés mellett a meghívott csapatok teljesítették a rájuk kirótt feladatot először a földön, majd később a rendezvény színpadán is. Itt nagy sikert aratott a Rábaközben ritkán látott undi, horvát nemzetiségi csoport, a fertőszentmiklósi citera- és énekkar, vagy a sopronkövesdi hagyományőrzők műsora. A rendezvény vendégeinek legnagyobb meglepetésére óriási sikerrel lépett fel a helyi Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesület néptánccsoportja, akikről a résztvevők megjegyezték, lehet valaki próféta a saját hazájában. A Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület segítségével megtartott szombati rendezvény zenés programokkal és esti bállal zárult Vitnyéden.


Aratófesztivál Vitnyéden

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társulási döntések Csornán

A kéményseprés kötelező igénybevételéről szóló rendeletét változtatta meg a város… Tovább olvasom